Skip to content

Vanavond worden de returns gespeeld in de halve finales van de nacompetitie. Nog acht clubs zijn present en uiteindelijk verwerven er twee het recht om in het seizoen 2019 – 2020 uit te komen in de Eredivisie.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

FC Den Bosch – Go Ahead Eagles (2-2)

18.30 uur. Veel volgers van de heenwedstrijd vonden dat Den Bosch met een gelijkspel te veel had gekregen. Het waren immers de Eagles die vaker naar voren trokken en ook veel meer het vijandelijke doel bestookten. De Bossche goalie Wouter van der Steen keerde ook nog een strafschop van Paco van Moorsel. Maar als het spelbeeld zich in Brabant herhaalt zal Go Ahead de zaken gaan recht trekken.

Excelsior – RKC Waalwijk (1-2)

18.30 uur. Verliezen is natuurlijk altijd ongewenst, maar als je zoals Excelsior deed wel uit een goaltje meepikt, zien de zaken er toch niet zo donker uit. Maar dan zullen de Rotterdammers in de return tegen RKC wel meer moeten laten zien dan in Waalwijk, waar het in de eerste helft een wat matte en vooral matige indruk wekte. “Ik schaam me ook voor het verlies, de trainer is altijd verantwoordelijk”, zo sprak Excelsior-trainer Ricardo Moniz. Niet echt lekker oppeppende woorden om met een goed gevoel aan de
return te beginnen.

Sparta Rotterdam – TOP Oss (2-0)

20.45 uur. In de Eerste Divisie was TOP Oss er een meester in om een dik en hoog muurtje te metselen. Zo’n strijdwijze vreet energie en die is op een bepaald moment op. Sparta had in elk geval niet zoveel moeite met het slechten van het Brabantse muurtje en zette twee van zijn twaalf schoten om in goals. “De ene keer raak je een bal en lukt alles, de andere keer heb je twee extra contactjes nodig om hem goed te hebben liggen”, zo sprak TOP-Oss trainer Klaas Wels. Hij beseft dat een countertactiek in Rotterdam niet gaat werken.

De Graafschap – SC Cambuur (1-1)

20.45 uur. De Superboeren waren in de uitwedstrijd tegen Cambuur heen er meester en kwamen er met het 1-1 gelijkspel bekaaid van af. Deels eigen schuld, want De Graafschap maakte onvoldoende gebruik van de rode kaart die Cambuur-speler Mbende kreeg en miste via Fabian Serrarens ook nog eens een strafschop. En zo is Cambuur ondanks een zwalkend optreden dus nog steeds in leven, maar wel in het besef dat nog zo’n zwakke pot betekent dat de promotiedroom over is.

Voorspellingen nacompetitie

Wedden op de nacompetitie? We tippen dat De Graafschap de laatste ronde van de play-offs gaat halen met een quotering van 1.45 bij de bookmakers. Sparta staat voor kwalificatie op slechts 1.02 en dat is natuurlijk geen weddenschap waard. Kwalificatie van RKC Waalwijk noteert 1.72 en denk je dat Go Ahead Eagles overleeft, pak dan de vette notering 2.50.

Back To Top