Skip to content

Later vandaag wordt bekend welke twee clubs de finale van de play-offs om Europese tickets gaan spelen. FC Utrecht speelt vanaf 18:30 uur thuis tegen Heracles en heeft al een 0-2 uitzege op zak. Vitesse komt vanaf 20:45 thuis in actie tegen FC Groningen en moet de 2-1 nederlaag van afgelopen zondag weg zien te poetsen.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

FC Utrecht – Heracles Almelo

Fans van FC Utrecht zullen er niet gerust op zijn dat dit klusje al is geklaard, ondanks die ogenschijnlijk geruststellende 0-2 van de heenwedstrijd. Heracles had namelijk meer verdiend in eigen stadion. De Tukkers vuurden tweemaal meer schoten af (twintig tegenover tien) en mikten er ook meer tussen de palen (zes om vier).

Advocaat neemt geen risico’s

Utrecht vond het uit wel best dat Heracles Almelo in eigen huis veel meer balbezit had en dus het spel moest maken. Zo gaat het immers vaak met een thuisclub, dat voelt de druk om voor eigen publiek zijn kunnen te tonen. De vraag is nu wel of FC Utrecht ook die rol op zich wil nemen. Dat hoeft gezien de tussenstand immers niet en trainer Dick Advocaat is zeker niet het romantische type dat onnodige risico’s gaat nemen.

Utrecht favoriet

Van de vorige zes onderlinge wedstrijden in de Galgenwaard won Utrecht er drie en Heracles twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die matches is 12-10. FC Utrecht is zeven thuiswedstrijden op rij ongeslagen, Heracles won slechts een van zijn vijf vorige competitieduels.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

Vitesse – FC Groningen

In de winterstop leek FC Groningen nog af te stevenen op de nacompetitie, nu staan de noorderlingen met een been in de play-off finale. Vitesse is natuurlijk nog lang niet down and out en kan teren op die ene uit-treffer (2-1) in Groningen. De Gelderlanders wonnen vier van de vorige zes thuisduels tegen FC Groningen (eenmaal verlies) en het doelsaldo van die partijen is 16-7. Al vijftien thuisduels na elkaar is Vitesse niet verslagen, terwijl Groningen drie van de vorige vier trips verliezend afsloot.

Slutsky: dominanter en agressiever

Vitesse-trainer Leonid Slutsky vat de situatie bondig samen: “Groningen heeft nu als hoofddoel om geen goal tegen te krijgen, terwijl wij juist als eerste opdracht hebben om te scoren.” En daar deinst de Rus niet voor terug: “We moeten dominanter en agressiever zijn.”

Voorspellingen play-offs Europa

Wedden? FC Utrecht noteert 1.67 voor de winst, gelijkspel staat op 3.85 en gokken op Heracles levert je 4.25 x je inleg op. Om door te gaan noteert Utrecht 1.02 en Heracles liefst 12.00 – veel te hoog en dus onze tip. Vitesse staat op 1.73 voor de winst, gelijkspel op 3.75 en FC Groningen noteert 4.60.

Back To Top