Skip to content

Vrijdag en dinsdag werken FC Utrecht en Vitesse de finaleronde af van de play-offs voor de Europa League. De winnaar stroomt in de tweede voorronde van die Europese competitie in, voor de verliezer is de Europese droom meteen over.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

Voor beide clubs is de eindstrijd van de play-offs geen onbekend terrein. Vorig jaar rond deze tijd vonden we dit tweetal namelijk ook terug in het ultieme tweeluik van de strijd om Europese startbewijzen. Destijds was Vitesse tweemaal te sterk voor Utrecht. Hoe staan de kemphanen er ditmaal voor?

FC Utrecht – Vitesse finale play-offs

FC Utrecht plaatste zich met wat meer gemak voor de finale dan de Gelderlanders, al heeft dat natuurlijk ook te maken met de tegenstand. Heracles bleek Utrecht niet te kunnen verontrusten, terwijl Vitesse al met al met slechts één goal verschil te sterk bleek voor FC Groningen.

De laatste weken wordt de club vooral op sleeptouw genomen door Martin Ødegaard, het van Real Madrid geleende talent, dat nu hij twintig is al zijn kunde eindelijk ook omzet in rendement. De Noor zal na de play-offs afscheid nemen van Arnhem.

Laatste kunstje Dick Advocaat?

Bij FC Utrecht, dat zelfs voor de vierde maal op rij opdoemt in de play-off finale, is het lastiger om individuele uitblinkers te benoemen. Zoals het bij teams van Dick Advocaat hoort, gaat het meer om collectief de gaatjes dichtmetselen en discipline in de taakuitvoering.
.
In de laatste speelronden van de reguliere competitie zakten de Domstedelingen een beetje weg, met maar zeven punten uit de zes slotduels als gevolg (Vitesse 11). Heeft de sluwe Advocaat, voor misschien dan toch echt zijn laatste kunstje, slim de energiereserves bewaard?

Voorspellingen Utrecht – Vitesse

Vitesse won drie van de afgelopen zes onderlinge wedstrijden en verloor er een. Het doelsaldo van die duels is 10-9. In eigen huis won FC Utrecht vier van de vorige zes bezoekjes van Vitesse en verloor het er eentje, met als totaal doelsaldo 12-5. In elf van de vorige twaalf uitwedstrijden van Vitesse vielen er minstens drie treffers.

Wedden op voetbal? Utrecht staat voor de winst op 2.20 genoteerd, Vitesse op 3.05 en gokken op gelijkspel levert je 3.55 x je inleg op. We verwachten een Utrecht dat vooral geen uit-goal wil oplopen en een Vitesse dat verwacht het in eigen huis wel af te kunnen maken, want dit seizoen blinkt de ploeg vooral in de Gelredome uit. De tip is dus onder de 2,5 goals met een quotering van 2.28 bij bookmaker Mr Green.

Speelschema play-offs en nacompetitie 2018 – 2019

Back To Top