Skip to content

Vanavond om 20.45 uur speelt Nederland tegen Wales in de Nations League. Oranje won de eerste match in de derde editie van het toernooi: België werd in Brussel verslagen met 1-4. Wales verloor uit tegen Polen met 2-1.

Live voetbal kijken doe je vandaag op NPO3, op de gratis Bet365 stream is voor leden meer internationaal voetbal (en tig andere sporten) te zien.

Wales – Nederland Nations League

Die nederlaag kon Wales helemaal niks deren, want vier dagen later stond er een belangrijkere wedstrijd op het menu. Thuis tegen Oekraïne moesten de Welshmen proberen een WK-ticket binnen te slepen. Dat lukte: 1-0. In groep E van de WK-kwalificaties werd Wales tweede achter België, met vijftien punten uit acht duels. Wales verloor alleen uit van België.

Opmars

Wales is met een opmars bezig. Het is voor het eerst in 64 jaar dat het land meedoet aan het WK voetbal. Elf jaar terug stond Wales slechts 117e op de FIFA-ranking. Richting Euro 2016 ging het alsmaar beter met het nationale team. Nadat Wales het daar tot de halve finale schopte, stond Wales zelfs op plek 12.

Gareth Bale en Aaron Ramsey

Niet dat Oranje nu heel veel schrik moet hebben voor de huidige nummer 18. Het is duidelijk op welke mannen gelet moeten worden: Gareth Bale, die jarenlang onder contract stond bij Real Madrid, en Aaron Ramsey. Nederland won alle acht vorige onderlinge duels. De laatste keer was in november 2015, toen werd het uit 2-3.

Voetbal voorspellen?

Wales geeft spelers rust

En het is maar de vraag of de bekendere Wales-spelers wel op het veld verschijnen. “Het lijkt er op dat enkele ervaren spelers rust nodig hebben”, zei bondscoach Rob Page. Voor Wales valt er nu, na de nederlaag tegen Polen en duels tegen de Belgen en Nederlanders voor de boeg, niet zoveel meer te halen in deze Nations League. “We kunnen niet alleen jonge spelers opstellen op dit niveau”, nuanceert Page. “We willen ook wedstrijden winnen.”

Virgil van Dijk op vakantie

Ook Oranje-bondscoach Louis van Gaal houdt rekening met het lange seizoen. Zo is Virgil van Dijk inmiddels begonnen aan zijn vakantie. Vincent Jansen mocht eerst trouwen in de VS en is inmiddels aangesloten, maar hij komt in het Cardiff City Stadium niet in actie. Misschien is dit het moment om Jerdy Schouten (Bologna) zijn debuut te laten maken in Oranje.

Back To Top