Skip to content

Zaterdag om 20:45 uur barst in Venlo de strijd los tussen VVV en Willem II. De Limburgers staan na twintig speelronden zevende met 26 punten, de Brabantse gasten staan negende met 25 punten. Prima posities voor deze clubs, al hebben ze wel beide een negatief doelsaldo.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

VVV Venlo – Willem II

Aan de kant van VVV Venlo heeft trainer Maurice Steijn alle spelers tot zijn beschikking. Maar na de 6-0 afranseling door Ajax, afgelopen weekend, zal hij vermoedelijk een signaal af willen geven door enkele vaste klanten uit de basis te halen.

Bij Willem II zullen Justin Ogenia en Karim Coulibaly absent zijn. Het wordt interessant om te zien of trainer Adrie Koster weer begint met Alexander Isak, de van Dortmund geleende spits. Hij heeft nog geen treffer gemaakt.

Europees voetbal of degradatiezone?

Beide clubs behoren tot de kluwen ploegen die in een mum van tijd de plekken voor Europees voetbal en ook in de degradatiezone kunnen bekleden. Na twintig wedstrijden in de Eredivisie is de marge tussen de nummer zeven (VVV) en nummer zestien (Emmen) slechts vijf punten. Binnen twee speelronden kan het Eredivisie seizoen dus totaal omdraaien.

Willem II haalt play-offs

Fans van de Tricolores geloven er intussen heilig in dat hun helden zich richting de Europese tickets gaan spelen. De lokale krant Brabants Dagblad schreef een enquête uit en bijna twee derde van de respondenten antwoordde op de vraag of de play-offs Europees voetbal behalen nu een reëel doel is volmondig ‘ja’.

VVV favoriet bij de bookmakers

VVV is echter geen makkie gebleken voor Willem II. Sterker nog, VVV won de helft van de laatste zes onderlinge confrontaties, versus twee zeges voor de Tilburgers. Wel hielden de twee elkaar qua goals in die periode in evenwicht: 7-7. En Willem II wist bij de vorige zes bezoekjes aan stadion De Koel geen enkele keer te winnen, maar ging wel driemaal met een nederlaag huiswaarts.

De fans moeten zich vasthouden aan het feit dat Willem II drie uitwedstrijden op rij geen tegengoal incasseerde.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslag VVV Venlo – Willem II voorspellen

Wedden op Eredivisie? Gokken op een overwinning voor VVV levert je 2.25 x je inleg op, gelijkspel noteert 3.25 en een zege van Willem II 3.20. Die noteringen geven al aan dat de clubs aan elkaar gewaagd lijken te zijn. In die gevallen is inzetten op goals voor beide teams vaak verstandig. De quotering voor de  weddenschap ‘both teams to score’ is 1.74.

Back To Top