Skip to content

Zaterdag 9 februari om 18:30 uur speelt Heerenveen thuis tegen PEC Zwolle. De Friese club staat in de Eredivisie slechts dertiende met 22 punten uit 20 speelronden, de gasten uit Overijssel zijn de nummer tien met 24 punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

sc Heerenveen – PEC Zwolle

Het lijkt weer de goede kant op te gaan bij Zwolle, dat samen met AZ de enige club is die uit de vorige drie eredivisiewedstrijden de volle mep van negen punten haalde. Het Jaap Stam-effect, zo zullen we maar zeggen. De voormalige topverdediger heeft PEC Zwolle niet alleen aan het winnen maar ook, ironisch gezien zijn vroegere positie, aan het scoren gekregen. In die drie matches maakten de Zwollenaren liefst elf treffers.

Kommer en kwel in Friesland

Bij sc Heerenveen is het kommer en kwel. De degradatiezone komt gevaarlijk dicht in de buurt, financieel gaat het door het terugtrekken van diverse sponsors niet lekker en vooral in het eigen Abe Lenstra Stadion is het ver, maar dan ook heel ver onder de maat. De negen thuiswedstrijden van sc Heerenveen leverden welgeteld zes punten op (doelsaldo min negen). En in de winterstop liet de club, vooral omdat de centen hard nodig zijn, Naess, Bulthuis, Bruijn, Rojas en Zeneli gaan.

PEC gaat rap vooruit

PEC Zwolle is er in de winterse periode juist op vooruit gegaan door het aantrekken van spits Lennart Thy en middenvelder Pelle Clement, die al een tijdje het spoor van Stam volgt.

De Duitse Thy is fysiek sterk en wint veel kopduels, waardoor de flankspelers zoals Mike van Duinen met hem kunnen combineren. Natuurlijk gaat PEC ook wel weer duels verliezen, maar voorlopig is er geen eredivisieteam dat zichzelf zo rap verbetert. Uit de vorige acht speelronden werd gemiddeld 0,43 punt per duel meer gehaald dan zijn algehele gemiddelde. Heerenveen zit wat deze statistiek betreft op -0,10 punt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellen Heerenveen – PEC

PEC won vier van de vorige zes onderlinge duels, Heerenveen twee. Het totale doelsaldo van die zes ontmoetingen is 9-10. Thuis pakte Heerenveen in drie van de zes vorige matches de zege, maar PEC was de twee vorige bezoekjes de sterkste (saldo 9-4). In zes van de zeven recente speelrondes kwam Heerenveen tot minstens twee goals.

Wedden op Eredivisie dit weekend? Heerenveen staat voor winst op 2.14, gelijkspel noteert 3.60 en een zege van PEC Zwolle levert je 3.15 x je inleg op. Het is altijd raak wat goals betreft in wedstrijden met de Friezen. We tippen minstens vier goals in totaal op 2.50 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top