Skip to content

Eredivisie nieuws. De winterse transferperiode is alweer een week geleden afgesloten, toch blijven clubs aankopen doen en nieuwe krachten aankondigen. Immers, het is niet verboden om ook buiten het zogeheten transfer window voetballers aan te trekken. De koper zal dan in dat geval echter wel moeten wachten tot de zomer voordat de speler in kwestie zijn koffers pakt.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Transfers: Ajax koopt Christian Rasmussen

Ajax heeft bijvoorbeeld woensdag de koop van de zestienjarige Deen Christian Rasmussen bevestigd. De Amsterdamse club heeft een lange geschiedenis met Deense talenten. De eerste Deense steunpilaren van Ajax waren Frank Arnesen en Søren Lerby, die in 1976 neerstreken in hoofdstad van ons land.

In de jaren 80 waren Jesper Olsen en Jan Molby grote namen, het decennium daarop kwamen onder meer Jesper Gronkjaer en zelfs Michael plus broer Brian Laudrup de selectie versterken.

Deze eeuw was tot nu toe Christian Eriksen de grootste Deense klapper, terwijl Lasse Schöne inmiddels tot het meubilair van Ajax behoort en er nog veel wordt verwacht van Kasper Dolberg. Nu is er dus Rasmussen, speler van FC Nordsjaelland en onderdeel van de Deense nationale jeugdselectie onder 16 jaar.

Ajax gaat VAR beelden in Arena tonen

En er komt nog een nieuw fenomeen naar de Johan Cruijff ArenA: VAR-beelden. Oftewel, de beelden waar de scheidsrechter naar kijkt als zijn video-assistent (de VAR) in zijn oortje toetert dat hij een situatie opnieuw moet bekijken. Directeur Edwin van der Sar laat via de krant De Telegraaf weten dat Ajax al een paar weken terug werd benaderd om deel te nemen aan het experiment, maar dat het toen nog niet mogelijk bleek.

Van der Sar wil minder discussies

De club is echter van plan om de technische belemmeringen op te lossen, want Van der Sar verwacht dat de soms heftige discussies over de waarde van de VAR verstommen als het publiek kan zien wat er nou echt achter de schermen gebeurt. “Ik denk dat de beslissingen die genomen worden duidelijker moeten worden voor het grote publiek”, aldus de voormalige doelman.

Wouter Gudde directeur FC Groningen

Is er dan alleen maar Ajax nieuws? Nee: FC Groningen heeft een nieuwe algemeen directeur gevonden. En het is een jonkie, namelijk de 34-jarige Wouter Gudde. Hij maakt het seizoen af bij Excelsior, waar hij nu nog commercieel directeur is. Een vreemde in de voetbalwereld is Wouter niet: zijn vader Eric is directeur betaald voetbal bij de bond KNVB.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Ajax

Wedden op Eredivisie voetbal dit weekend? Ajax speelt zaterdag uit tegen Heracles. Winst van de Amsterdammers noteert 1.22. Zal die andere Deen, Kasper Dolberg, weer scoren? Een goal van het ijskonijn levert je 1.64 x je inleg op.

FC Groningen ontvangt zondag Vitesse en geldt bij de bookmakers als favoriet in eigen huis: 2.60. Gokken op een zege voor Vitesse levert je 2.75 per ingezette euro op.

Back To Top