Skip to content

VVV Venlo – Fortuna Sittard, zaterdag om 19:45 uur | De Limburgse strijd krijgt extra lading doordat de ploegen zo dicht bij elkaar staan op de ranglijst. VVV is de nummer veertien en heeft 27 punten, Fortuna staat daar pal achter en heeft drie punten minder. Qua doelsaldo is het verschil nihil, dus Fortuna kan er overheen wippen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

VVV Venlo – Fortuna Sittard onderling

Van de zes vorige onderlinge duels won Venlo er drie en verloor het er twee. Het doelsaldo van die reeks is 13-11. In De Koel won VVV-Venlo vier van de zes vorige keren dat de Sittardse ploeg op bezoek kwam en bleef het tweemaal gelijk. Het doelsaldo van die zes matches heeft een hele andere aanblik: 14-5. In vijf van die zes confrontaties scoorden beide ploegen.

VVV doet het beter

VVV heeft de wind mee en heeft in de vorige zes speelronden liefst twaalf punten verzameld. In dat tempo zal de club in snel tempo uit de gevarenzone raken. Fortuna heeft in die periode maar vijf puntjes opgepikt. Bovendien is de club vooral in uitwedstrijden erg kwetsbaar. De zes vorige uitstapjes van Fortuna Sittard in de Eredivisie leverde geen enkele zege op en maar twee punten. Het doelsaldo van die periode zegt alles: 3-13.

Kevin Hofland ooit opvolger Ultee?

Ondanks dat het allemaal niet echt de goede kant op lijkt te gaan bij Fortuna heeft trainer Sjors Ultee uitzicht op een contractverlenging. Het is een publiek geheim dat Kevin Hofland (overigens geschorst voor de Limburgse derby omdat hij onlangs zijn vierde gele kaart van het seizoen pakte) ook een stevige vinger in de trainerspap heeft bij Fortuna, maar hij beschikt (nog) niet over de juiste diploma’s. Als Ultee wat langer blijft zitten kan Hofman onderwijl de cursus afronden… Als beide heren niet na een eventuele degradatie op straat worden gezet, want zo gaat het natuurlijk ook vaak genoeg in het voetbal.

Voorspellingen VVV – Fortuna Eredivisie

Op basis van expected goals (hoe groot de kansen voor en tegen van een club zijn) verdient VVV-Venlo om net boven Fortuna te staan. Ze scheppen ongeveer evenveel kansen, maar VVV is beter in het afweren van vijandelijke aanvallen. En VVV heeft twee goals minder gemaakt dan het expected-model aangeeft, dus daar zit nog rek in.

Wedden op Eredivisie | VVV noteert bij bookmakers 1.86 voor de winst, gelijkspel noteert 3.75 en Fortuna 3.85. Gezien het verschil in vorm en de dramatische uitreeks van Fortuna is die 1.86 op VVV hoog genoeg om te tippen.

Back To Top