Skip to content

Europa League. Vanavond om 18:55 uur speelt LASK thuis in Oostenrijk tegen AZ. De heenwedstrijd eindigde vorige week in Alkmaar in 1-1, dus de Noord-Hollandse club zal in Linz minstens eenmaal moeten scoren.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

LASK – AZ Europa League

De thuisclub heeft een fitte spelersgroep. Bij AZ zijn er wel een paar mannen absent, zoals Ron Vlaar, Pantelis Hatzidiakos en Stijn Wuytens. Fredrik Midtsjø ontbrak in de heenwedstrijd (schorsing) maar kan nu weer wel het veld betreden. Ramon Leeuwin zal bij AZ vermoedelijk in het hart van de defensie starten.

AZ kan beter

AZ Alkmaar zit niet echt in de beste fase van het seizoen, dat zo ijzersterk begon. De club won drie van zijn zeven laatste optredens en ging in drie van de vier laatste uitwedstrijden onderuit. De vorige Europese uitwedstrijd werd ook al geen succes: Manchester United gaf de jonge ploeg met 4-0 klop. LASK won zijn drie thuiswedstrijden in de groepsfase van de Europa League. PSV kreeg een draai om de oren (4-1) en ook FC Porto moest eraan geloven (3-0).

Prima seizoen voor LASK

Je kan dus wel stellen dat bij LASK Linz de feeststemming alsmaar sterker wordt. De club staat namelijk ook bovenaan de Oostenrijkse Bundesliga, terwijl nummer twee RB Salzburg het seizoen begon als grote titelfavoriet. Wel is LASK in eigen land thuis zwakker dan uit: de tien thuispotjes leverden 18 punten op en de tien uitpotjes de maximale 30.

Geen wind in TGW Arena

Vorige week in Alkmaar waaide het tamelijk hard en momenteel heeft het AZ-stadion geen dak. De wind kreeg dus vat op de bal, terwijl verzorgd positiespel de kracht is van AZ. Dat uitvoeren was met die wind stukken lastiger. De TGW Arena is wel deels overdekt. “Zonder wind komen de lange ballen vaker aan. Als zij massaal druk zetten dan ontkom je niet aan de lange bal”, legt Teun Koopmeiners uit.

Vertrouwen op Calvin Stengs

Veel zal afhangen van de ingevingen van Calvin Stengs. De jonge neo-international van Oranje is een heerlijke dribbelaar en denkt altijd in voorwaartse oplossingen, maar zijn rendement is helaas erg laag. In zijn vorige vijftien duels maakte hij slechts één goal en gaf hij geen assists. “Als je er eentje voorbij bent en je dribbelt richting hun goal, dan moet er bij LASK iemand uitstappen”, zo laat Stengs weten wat zijn plannen zijn.


Voorspellingen LASK – AZ. LASK noteert bij bookmakers 1.82 voor de winst, gelijkspel 4.00 en winst AZ staat op 4.15. Voorspellen dat AZ doorgaat noteert 2.60.

Back To Top