Skip to content

VVV-Venlo – Feyenoord | Zondag 3 november 14:30 uur. De Rotterdammers reizen af naar het zuiden met de nieuwe interim trainer Dick Advocaat. Hij volgt Jaap Stam op, die afgelopen weekend na de smadelijke 4-0 nederlaag in de Klassieker tegen Ajax zijn conclusies trok.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Onderliggende cijfers Feyenoord

Het reilen en zeilen van Feyenoord is niet alleen fijn voor praatprogramma’s en mensen die ‘010’ geen warm hart toedragen, het is ook fascinerend voor statistici. Want Feyenoord staat weliswaar op een asgrauwe twaalfde plek in de Eredivisie en won maar drie van zijn elf speelronden, toch zijn de onderliggende cijfers niet heel beroerd.

Wat doelgerichte schoten betreft staat Feyenoord vierde en qua expected goals (de kwaliteit van de afgedwongen kansen) eveneens vierde. Waar het misgaat is het enorme aantal verwachte tegengoals (zeventiende). Ook blijkt erg matig te worden opgetreden tegen crosspasses van opponenten; slechts een kwart wordt onderschept (zestiende beste score).

Kan Dick Advocaat Feyenoord wakker schudden?

Maar beleidsmakers, en Jaap Stam zelf, hebben weinig op met zulke analytische modellen en willen daadkracht uitstralen. Dus exit Stam, enter Dick Advocaat – alsof een 72-jarige, beetje uitgebluste kerel die zijn definitieve afscheid al minstens een dozijn keer aankondigde deze spelersgroep wakker kan schudden.

VVV-Venlo – Feyenoord onderling

Uit tegen VVV-Venlo is in elk geval geen fijne vuurdoop voor Advocaat. Feyenoord won maar twee van de vorige zes ontmoetingen en verloor er eveneens twee. Het totale doelsaldo van die zes wedstrijden is 5-9. In Venlo was VVV zelfs drie van de vorige zes keren te sterk en verloor het tweemaal (doelsaldo 9-10).

Middenmoot Eredivisie motiveert niet genoeg

Vorig seizoen wist VVV vooral in de eerste competitiehelft de formatie compact te houden en gaatjes te belopen. Dat vergt enorm veel discipline, die eigenlijk alleen is op te brengen als er tastbaar succes is – maar in de middenmoot van de Eredivisie staan is wellicht niet motiverend genoeg.
Vandaar dat VVV dit kalenderjaar 2019 die discipline geleidelijk losliet en gemiddeld meer tegengoals krijgt dan in de herfst van 2019. VVV-Venlo heeft in de Eredivisie vijf speelronden op rij verloren en heeft in vijf van de vorige zeven eredivisieduels in zowel de eerste als tweede helft meer tegengoals gekregen van gemaakt.

Voorspelling VVV-Venlo – Feyenoord

Wedden op Eredivisie VVV – Feyenoord | VVV Venlo staat voor de winst bij bookmakers op 5.50 genoteerd, gelijkspel op 4.70 en winst Feyenoord noteert 1.49. We verwachten een soort opleving van Feyenoord en een zege met minstens twee goals verschil, oftewel -1,5 goals handicap op Feyenoord, noteert 2.33.

Back To Top