Skip to content

Eredivisie Sparta – PSV | Zaterdag om 19:45 uur krijgt Sparta op het Kasteel bezoek van PSV. De nummer tien en drie van de Eredivisie hebben gemeen dat ze de vorige twee speelronden geen enkel punt pakten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Moeizame week PSV

PSV beleefde een belabberde week, waarin ze Ajax zes punten zagen uitlopen, het qua doelsaldo ook helemaal lieten lopen en bovendien in de Europa League geen beste beurt maakten (thuis 0-0 tegen LASK). Het gemis van Donyell Malen en Steven Bergwijn bleek niet op te vangen en of dat tweetal in Rotterdam wel in de basis begint is nog maar de vraag.

Sowieso zijn Ryan Thomas, Nick Viergever en Jorrit Hendrix geschorst en is Mohamed Ihattaren geen zekerheidje. De zeventienjarige middenvelder ontbrak in de verloren matches tegen FC Utrecht en AZ.

Sparta – PSV onderling

PSV won vijf van de laatste zes krachtmetingen met Sparta en verloren eenmaal (drie jaar terug in de KNVB Beker). Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die partijen is 4-10. Op het Kasteel kwam het in de afgelopen zes ontmoetingen tot dezelfde verdeling, maar dan met een doelsaldo van 7-14. In al die zes wedstrijden kwam PSV tot scoren, waarvan vijfmaal minstens twee keer.

Rode kaarten PSV en Sparta

Welk PSV gaan we deze avond terugzien? Het aanvalslustige ensemble dat met mannen als Malen, Bergwijn, Doan, Bruma en Ihattaren kans op kans stapelt? Of het passieve, reactionaire stel dat achterin wankelt en geen vuist kan maken? Tegen AZ was er welgeteld geen enkele zuivere doelpoging. PSV ging de vorige keren mede onderuit doordat er spelers van het veld werden gestuurd. Maar de Spartanen kunnen er wat dat betreft ook wel wat van, want in drie van de vorige vier speelronden kreeg er een van hen rood.

PSV zal het voetballen heus niet ineens verleerd zijn. Wel zullen de mannen van Mark van Bommel vaker de nul moeten houden; dat is pas in drie speelronden gelukt. Daar staat tegenover dat in zes van de elf matches minstens driemaal werd gescoord.

Voorspellingen Sparta – PSV

Wedden op Eredivisie Sparta РPSV | Sparta noteert bij bookmakers 4.60, gelijkspel 4.25 en winst PSV krijgt een quotering mee van 1.64. We tippen dat PSV bij rust al voor staat en ook wint, dus PSV/PSV @2.45.

Back To Top