Skip to content

Zondag 3 november om 14:30 uur speelt FC Groningen – Willem II. De noorderlingen hebben na elf speelronden veertien punten op hun conto, de Tilburgse gasten negentien. Daarmee staan ze respectievelijk elfde en zesde.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Willem II zesde in Eredivisie dankzij Pavlidis

Inderdaad, zesde: een positie waar fans van de stoere kerels van Willem II niet over durfden te dromen. Maar de competitie zit pas op een derde van de totale rit en in de afgelopen wedstrijden werden de Brabanders toch vooral op sleeptouw genomen door Vangelis Pavlidis.

De twintigjarige Griek heeft volgens de website Tussendelinies het hoogste rendement qua kansen scheppen. Zijn zogeheten ‘expected goals’ (te verwachten goals op basis van hoe groot de kans is) is van alle eredivisiespelers momenteel het hoogst. Toch opmerkelijk voor een nieuwkomer bij een relatief bescheiden ploeg als Willem II. De vraag is wel of de Griek in dit tempo zichzelf in die posities zal blijven wurmen.

FC Groningen – Willem II onderling

De Tilburgers wonnen drie van de zes laatste onderlinge wedstrijden, FC Groningen pakte een zege. Bij elkaar opgeteld is het doelsaldo over die reeks 5-7. In de Euroborg wonnen de clubs beide twee van de zes vorige clashes met als totaal saldo 5-5. Dat is voor Nederlandse begrippen een magere productie.

De teams hebben tot nu toe erg forse nederlagen weten te voorkomen. FC Groningen heeft tweemaal drie tegengoals moeten slikken, maar wist ook vijfmaal het doel schoon te houden. Willem II kreeg tweemaal twee tegengoals, vijfmaal eentje en tweemaal nul – de enige enorme zeperd was de 4-1 nederlaag versus Heracles.

Voorspellingen Groningen – Willem II

Willem II heeft een goal meer gemaakt dan Groningen maar heeft er op basis van de expected goals wel meer doelrijpe kansen geproduceerd. De voorhoede van de club is erg jong: naast Pavlidis nog de 21-jarige Mats Köhlert (21), de 20-jarige Che Nunnely en de 21-jarige Marios Vrousai, ook een Griek.

Wedden op Eredivisie FC Groningen – Willem II | Groningen heeft driemaal op rij thuis geen tegengoal gekregen. De club staat bij bookmakers voor winst op 2.10 genoteerd, gelijkspel @3.50 en winst Willem II heeft een quotering van 3.35. We verwachten gezien de thuisvorm van de Groningers en het lage aantal goals in de vorige jaren, minder dan drie goals. ‘Under 2,5 goals’ noteert 1.90.

Back To Top