Skip to content

Eredivisie VVV – FC Groningen 14 september. De Venlose club staat na vijf speelronden twaalfde met zes punten en de Groningers hebben een match minder gespeeld en vier punten opgehaald (14e).

Programma Eredivisie 2019 – 2020

VVV-Venlo – FC Groningen: interessant contrast

Hortend en stotend komt Eredivisie jaargang 2019-2020 op gang. Door de Europese wedstrijden van enkele clubs en de interlandperiode zijn er nu al twee onderbrekingen geweest. Dit weekend is er dan wel een volledige speelronde in de Eredivisie en, eerlijk is eerlijk, VVV-Venlo thuis tegen FC Groningen springt er niet direct tussenuit als opwindendste affiche. Maar laten we het positief bekijken: VVV is een van de ploegen die bij matches met relatief veel goals betrokken is (gemiddeld 3,60) en bij wedstrijden van FC Groningen vallen juist gemiddeld de minste goals (2,00). Da’s alvast een interessant contrast.

Transfer Lee Cattermole zeer opmerkelijk

Bij VVV zal Johnatan Opoku ontbreken en is er misschien een eerste basisplek weggelegd voor Lee Cattermole, een van de meest opmerkelijke transfers in dit seizoen van de Eredivisie. De Brit speelde diverse seizoenen in de Premier League en dan is de overstap naar de Eredivisie, en dan met name naar een staartclub, erg opmerkelijk en eigenlijk onbegrijpelijk.

Maar inmiddels is duidelijk welk plan erachter zit: hij wil na zijn actieve loopbaan trainer worden en ziet deze stap vooral als investering in zijn kennis en verbreding van zijn blik op de voetbalwereld. Ondertussen heeft hij al een gele prent op zak, iets waar hij in Engeland bekend om staat.

Groningen al 6 duels ongeslagen tegen VVV

Bij de gasten uit het hoge noorden zal Samir Memisevic ontbreken. Verder kan hetzelfde, jonge elftal van de vorige speelronde worden verwacht. Jong dus: de gemiddelde leeftijd van de verwachte basiself is 23 jaar, terwijl ze bij VVV tegen de 27 aanzitten. Groningen gaat deze wedstrijd in met de wetenschap dat ze al zes duels op rij ongeslagen zijn tegen de Limburgers.

Voorspellingen VVV-Venlo – FC Groningen

In de zes vorige thuiswedstrijden van VVV-Venlo in het Eredivisie programma vielen er telkens minstens drie treffers. Maar in de vier meest recente thuisduels tegen Groningen bleef de score juist aan de andere kant van de drie, terwijl de drie vorige thuismatches tegen de noorderlingen in een gelijkspel eindigden (met in totaal maar twee goals).

Wedden op Eredivisie wedstrijd VVV-Groningen? VVV staat genoteerd op 2.80, gelijkspel op 3.25 en winst FC Groningen noteert bij bookmakers 2.48. Volgen we de trend van de onderlinge duels in recente jaren, dan is de tip ‘minder dan drie goals’ op 1.82.

Back To Top