Skip to content

Zaterdag om 20:45 uur staat PSV in Eindhoven tegen Vitesse. De gasten uit Arnhem zijn na vijf speelronden de trotse lijstaanvoerder, maar de gastheren uit Brabant hebben een speelronde minder achter de rug en kunnen met een zege over Vitesse heen wippen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Druk programma voor PSV deze maand

Beide clubs zijn nog ongeslagen, maar daar waar Vitesse na deze wedstrijd een weekje kan toewerken naar de nieuwe competitieweek, zal PSV midweeks moeten beginnen aan de groepsfase van de Europa League. Daarna doemt het duel tegen Ajax op, drie dagen later gevolgd door de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen en vervolgens weer een reguliere speelronde. Kortom: een druk programma voor PSV – nog vijf wedstrijden voordat de maand over is.

Werken aan vastigheden

Normaal niet zo onoverkomelijk voor een topclub, want die beschikken in regel over een brede selectie om zulke inspanningen op te kunnen vangen. Het probleem is echter dat de ploeg van trainer Mark van Bommel in de eerdere weken van het prille seizoen nog geen al te gebalanceerde indruk wekte en dat Van Bommel juist in die situatie liever niet meer zoveel zal gaan veranderen en uitproberen. Het is nu zaak te werken aan vastigheden. Slechts vijf spelers hebben de volledige 360 vorige competitieminuten in de benen.

PSV – Vitesse: de geblesseerden

Toch zal Van Bommel er niet aan ontkomen om een basiself het veld op te sturen dat afwijkt van wat hij eigenlijk in gedachten heeft. Want er zijn weer de nodige blessuregevallen: Sam Lammers, Steven Bergwijn, Cody Gakpo en Gastón Pereiro zullen afwezig zijn. Vitesse doet er qua omvang van de absentenlijst niet zoveel voor onder: Jamal Blackman, Max Clark, Charly Musonda Jr. en Hilary zijn er niet bij. Nieuwe rechtsback Eli Dasa zal wellicht zijn eerste minuten maken.

Voorspellingen PSV – Vitesse

PSV heeft vijf van de vorige zes ontmoetingen met de Gelderlanders gewonnen en speelde eenmaal gelijk. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die confrontaties is 13-6. In de vorige zes thuisoptredens tegen Vitesse trad dezelfde verdeling op maar dan met het totale saldo 10-7. De Brabanders wonnen 15 van de vorige 17 thuiswedstrijden tegen Vitesse in competitie of beker. Daarnaast verloor PSV slechts drie van de laatste 38 competitieduels (tegen elke tegenstander).

Wedden op Eredivisie wedstrijd PSV – Vitesse? PSV noteert bij bookmakers 1.41 voor de winst, gelijkspel 4.60 en Vitesse staat op 7.00. We verwachten dat de koploper minstens een goal maakt in het Philips Stadion en gaan voor de weddenschap ‘beide teams scoren’ met een quotering van 1.62.

Back To Top