Skip to content

Nederland – Gibraltar kwalificatie EK voetbal

Vanavond om 20.45 uur speelt het Nederlands elftal in De Kuip tegen Gibraltar. Het is de tweede wedstrijd op het EK programma voor wat betreft de kwalificaties. Vrijdag ging Nederland in Parijs hard onderuit tegen Frankrijk: 4-0. Gibraltar verloor van Griekenland met 0-3.

EK kwalificatie Nederland – Gibraltar

Tegen de Franse vice-wereldkampioen stond Oranje na 20 minuten al achter met 3-0, en al binnen acht minuten met 2-0. De ellende begon al voor de wedstrijd, toen vanwege buikgriep vijf spelers het trainingskamp moesten verlaten. Kenneth Taylor gaf in de beginfase een zwakke pass, waarna Frankrijk in de tegenstoot op voorsprong kwam. De Ajax-speler werd al na een half uur gewisseld.

Basiself Oranje tegen Gibraltar

Inmiddels zijn er een paar spelers hersteld van hun buikgriep, vermoedelijk veroorzaakt door het nuttigen van een portie kip kerrie die niet goed viel. De Oranje-watchers van AD hebben goed opgelet tijdens de trainingen en perspraatjes van bondscoach Ronald Koeman. Ze verwachten dat dit de basiself is: Cillessen; Dumfries, Van Dijk, De Ligt, Aké; De Roon, Wijnaldum, Weghorst; Malen, Memphis, Gakpo.

Wout Weghorst rol op middenveld

Denzel Dumfries komt terug van een schorsing. Matthijs de Ligt en Cody Gakpo behoorden tot de ongelukkigen die ziek afhaakten. Wout Weghorst krijgt opvallend genoeg een rol op het middenveld, wat hij soms ook bij Manchester United doet.

Debuut Niels Hartman bij Gibraltar

Bij Gibraltar debuteert misschien de 22-jarige Niels Hartman, die in Nederland is geboren uit Nederlandse ouders. Zijn vader ging voor een job naar Spanje en daarna Gibraltar. Hartman woonde tot zijn achttiende op Gibraltar en heeft een paar maanden terug zijn paspoort gekregen. Momenteel speelt de middenvelder bij het Engelse Loughborough University, in Gibraltar speelde hij voor Lynx FC.

Gokje wagen op Nederland – Gibraltar

Het is de derde keer dat het land meedoet aan de EK-kwalificatie. De vorige duels leverden geen enkele zege op, maar wel gemiddeld zo’n vijf tegengoals per duel. In de Nations League werden dit seizoen alle zes groepsduels verloren, van Georgië, Noord-Macedonië en Bulgarije.

In 2021 won Nederland bij de WK-kwalificatie met 0-7 en 6-0 van het landje.

Back To Top