Skip to content

Excelsior – Feyenoord. Zondag 3 februari om 12:15 uur speelt Excelsior tegen stadgenoot Feyenoord in de twintigste speelronde van de Eredivisie. De thuisploeg zal de komende maanden vermoedelijk tegen degradatie gaan strijden, de bezoekers weten na een wisselvallige hervatting van de competitie niet echt waar ze nou staan.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Derby Excelsior – Feyenoord Eredivisie

Feyenoord begon twee weken terug aan het kalenderjaar 2019 met een onthutsende nederlaag tegen PEC Zwolle – het zwakste eredivisieteam van 2018. De week daarop volgde een onverwachte revanche: Ajax werd in de Klassieker opgerold met 6-2. Voeg daar die eerdere klinkende zege op PSV aan toe en dan rijst het beeld van een schizofreen team dat zich alleen kan opladen voor de grote duels maar telkens struikelt over de kleintjes.

Excelsior slecht in vorm

Excelsior is van de achttien eredivisieclubs het slechts in vorm, althans als we vorm definiëren als het aantal punten uit de zes laatste wedstrijden. In die periode behaalden de mannen van Adrie Poldervaart, de voormalige fysiotherapeut aldaar, slechts vier punten (doelsaldo min negen). De onderlinge duels tegen Feyenoord bieden ook weinig houvast.

De grote broer won vijf van de zes recente confrontaties, al wist Excelsior in eigen huis nog wel twee van de zes laatste matches te winnen (viermaal winst Feyenoord, doelsaldo 10-14).

Doelpogingen

Ook staat Excelsior onderaan als het gaat om schoten op goal, dus doelpogingen die ook echt een redding van de keeper vergen. De fans krijgen er daar slechts gemiddeld 3,1 per wedstrijd van te zien, fors minder dan de 7,1 die de Feyenoorders produceren. En zorgwekkend is dat de eigen keeper wel veel werk te doen krijgt: Excelsior ontvangt gemiddeld 19,3 schoten (zowel zuiver als onzuiver) per speelronde. Daarin zit ook de zwakte van Feyenoord, dat er 12,5 per wedstrijd moet opvangen, slechts de achtste beste score.

In dat licht is de timing rampzalig van een nieuwe blessure bij verdediger Eric Botteghin. Hij komt dit seizoen niet meer in actie. Keeper Justin Bijlow is ook nog uit de roulatie. Trainer Giovanni van Bronckhorst eist dat zijn mannen dezelfde ‘intentie’ tonen als tegen Ajax, want ook hem is opgevallen dat buiten de topduels om de gezonde agressie ontbreekt.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Voorspellingen Excelsior – Feyenoord

Wedden op Eredivisie dit weekend? Inzetten op winst van Feyenoord levert je 1.30 x je inleg op, gelijkspel staat op 6.10 en winst Excelsior noteert 9.90. We tippen dat beide teams scoren voor 1.68 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top