Skip to content

Eredivisie uitslagen speelronde 20. Wederom hebben PSV en Ajax afstand genomen van de nummer drie, Feyenoord. Ajax rekende vlot af met VVV (6-0) en PSV kwam zondag gemakkelijk voorbij Fortuna (5-0). Feyenoord ging echter onderuit tegen stadgenoot Excelsior met 2-1.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Ajax – VVV 6-0

In de derde speelronde van het kalenderjaar 2019 was het eindelijk raak voor Ajax. Het arme VVV was het slachtoffer van het goedmakertje van de Amsterdammers richting de fans, die genoegen moesten nemen met een punt uit de twee voorafgaande competitiewedstrijden. Misschien wel nog belangrijker dan de zes goals, gemaakt door zes verschillende spelers, is dat het eigen doel schoon bleef. De gasten uit Venlo werden beperkt tot slechts een zuivere doelpoging.

De winnende trainer Erik ten Hag kon opgelucht ademhalen, nadat in de twee vorige wedstrijden van Ajax liefst tien tegengoals waren opgelopen. “Ik heb vandaag goede aanzetten gezien en de dingen die we voor de winter deden. Of die vorm ook alweer terug is? Nee, dat is me nog te snel”, zo waarschuwt hij.

PSV – Fortuna 5-0

Ook koploper van de Eredivisie PSV beleefde een zorgeloze match, al duurde het nog wel tot de 54e minuut voordat Luuk de Jong zorgde voor de 2-0 waarmee het slot op het duel ging. De aanvaller maakte er uiteindelijk drie en passeerde daardoor de grens van honderd goals voor PSV. T

Cody Gakpo en Mohammed Ihattaren

rainer Mark van Bommel voorzag het team ondertussen van vers bloed: de 20-jarige Donyell Malen stond voor pas de tweede keer in de basis, de even oude Cody Gakpo mocht voor de tweede maal invallen en de pas 16-jarige Mohammed Ihattaren pakte ook wat minuutjes mee.

Van Bommel was vol lof over Gakpo, die zijn eerste eredivisiegoal aantekende. Maar hij was minder te spreken over de rest: “We waren ontzettend slordig. We veroverden de bal wel, maar waren die ook ontzettend snel weer kwijt”.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslagen Eredivisie

Doe je voorspelling voor de komende speelronde. Check wedden op Eredivisie voor meer info.

Uitslagen voetbal speelronde 20
Excelsior – Feyenoord 2-1 (0-0)
PEC Zwolle – FC Utrecht 4-3 (1-1)
PSV – Fortuna Sittard 5-0 (1-0)
ADO Den Haag – Heracles 2-0 (0-0)
Vitesse – sc Heerenveen 2-2 (1-1)
Ajax – VVV-Venlo 6-0 (1-0)
Willem II – FC Groningen 1-2 (0-2)
AZ – FC Emmen 5-0 (3-0)
De Graafschap – NAC Breda 3-0 (1-0)

Back To Top