Skip to content
Fortuna Sittard - ADO Den Haag Eredivisie 9 november: wondersloffen zoeken

Vandaag om 20:00 uur wordt het eredivisieweekend ingeluid door De Graafschap – NAC. Dit is het soort wedstrijd waarvoor termen als kelderkraker en zespunter in het leven zijn ontworpen: de nummer laatst tegen de nummer voorlaatst, verwikkeld in een strijd op leven en dood. Wie dit duel verliest kan wel eens noodlottig ver wegzakken in het voetbalmoeras.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Kelderkraker De Graafschap – NAC

De Graafschap heeft momenteel de gehate laatste plaats in de Eredivisie in handen met vijftien punten uit negentien eredivisiewedstrijden. NAC heeft slechts een punt meer en nummer vijftien, FC Groningen, heeft er achttien. Dit zijn ook de veruit zwakste ploegen als het gaat om uitwedstrijden. Beide haalden tot nu toe slechts twee punten buiten de deur. Ditmaal is NAC Breda dus de uitspelende club, dat inmiddels (vorig seizoen meegerekend) twaalf speelronden op rij uit niet wist te winnen.

NAC-trainer Van der Gaag moet het doen zonder Frank Olijve, Stef Nijland en Liban Abdulahi, zijn evenknie Mitchell van der Gaag mist onder meer Greg Leigh, Mitchell te Vrede, Fabian Sporkslede, Luka Ilic en Grad Damen (een neef van de zanger met dezelfde naam) door blessures en Mounir El Allouchi door een schorsing.

Statistieken onderling

NAC won de helft van de vorige zes onderlinge ontmoetingen, De Graafschap twee. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo van die partijen is 7-10. Ook in Doetinchem bleek De Graafschap kwetsbaar tegen de Brabanders: twee zeges versus zes nederlagen en een saldo van 6-10. In al die potjes wist NAC minstens eenmaal te scoren.

Winnen om degradatie te voorkomen

Fans van beide teams zien het belang in van deze confrontatie in de Vijverberg. De regionale krant BN De Stem vroeg aan supporters van de Parel van het Zuiden of NAC directe handhaving in de eredivisie kan vergeten als het dit weekend niet van De Graafschap wint. Liefst 81 procent van de respondenten onderschrijft die stelling.

De Graafschap komt per speelronde tot gemiddeld 10,8 schoten voor en 18,3 schoten tegen, oftewel een nadelig saldo van 7,5. NAC Breda vuurt 10,1 schoten af en krijgt er 14,8 tegen, oftewel min 4,7. Daarnaast heeft NAC meer balbezit, verstuurt het meer korte passes en behaalt het een hogere passnauwkeurigheid. De Graafschap zal het vooral met lange ballen en fysiek werk gaan doen, wat in een wedstrijd als dit vaak beter uitpakt dan proberen verzorgd op te bouwen.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

De Graafschap – NAC voorspellen

Wedden op Eredivisie voetbal? De Graafschap staat bij de bookmakers voor winst op 2.35 genoteerd, inzetten op gelijkspel levert je 3.60 x je inleg op en gokken op winst NAC Breda 3.05. In een duel tussen op het oog gelijkwaardige tegenstanders, dat daardoor onvoorspelbaarder is, moeten we wat risico nemen. We tippen dat beide teams scoren en De Graafschap wint op voor 4.10 x je inleg.

Back To Top