Skip to content

Zondag om 12:15 uur speelt in Arnhem Vitesse tegen Heerenveen. De Gelderse gastheren staan tweede, met 25 punten uit 11 speelronden. De gasten uit Friesland bezetten plek zeven met 19 punten en lijken op de weg omlaag.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Vitesse – sc Heerenveen Eredivisie 13 december

SC Heerenveen was in de eerste speelronden van de Eredivisie een van de verrassingen. Nadat de Friese spelers in de voorbereiding het ene na het andere dramatische resultaat neerzetten, gaf niemand meer iets om de kansen van de club die in de afgelopen seizoenen toch al zo wisselvallig was. Maar zowaar pakte Heerenveen zestien punten uit de eerste zeven duels. Die reeks werd vervolgd met drie punten uit de vorige vier speelronden (en geen enkele zege) en het zal voor de ploeg vermoedelijk nog lastig worden om in het linkerrijtje te blijven staan.

Misser Vitesse tegen PEC

Bij Vitesse ging het vorig weekend lelijk mis tegen PEC Zwolle, toch een ploeg die al een lange tijd geen potten weet te breken en diverse zeperds opliep. Maar Vitesse wist zich geen raad met een vroege 0-1 voorsprong en stond, zoals dat heet, niet compact genoeg, waardoor PEC tot veertien steekballetjes wist te komen.

Voorbeschouwing Vitesse - sc Heerenveen Eredivisie ronde 12

Vitesse – sc Heerenveen onderling

Vitesse zal deze match het moeten stellen zonder Idrissa Toure en Heerenveen mist vermoedelijk Arjen van der Heide en Jan Ras. Oliver Batista Meier testte positief op corona. Twee van de vorige zes onderlinge matches gingen de kant van Vitesse op en driemaal bleef het gelijk. Het doelsaldo van die zes potjes is 12-10 en in alle wedstrijden scoorden beide ploegen minstens eenmaal. Thuis won Vitesse vier van de zes vorige keren dat de Friezen langs kwamen (tweemaal gelijk, saldo 19-9).

Voorspellingen

Vitesse heeft zijn zes vorige eredivisie wedstrijden in eigen huis gewonnen en in vijf daarvan maakte de ploeg minstens twee treffers. In de vier vorige onderlinge confrontaties vielen er minstens drie goals. Sinds 14 maart 2010 won Heerenveen niet meer in de Gelredome. Roy Beerens maakte toen de 0-1 en diezelfde Beerens staat nu onder contract bij Vitesse. Vorig seizoen gingen de Arnhemmers in Friesland met 3-2 onderuit en meteen daarna maakte trainer Leonid Sloetski zijn ontslag bekend.


Wedden op Eredivisie Vitesse – Heerenveen | Vitesse staat genoteerd op 1.71, gelijk op 4.10 en winst Heerenveen doet 4.50. Over 2,5 goals staat op 1.56 en dat is niet heel attractief, maar misschien durf je de 2.43 op over 3,5 goals aan.

Back To Top