Skip to content

Vanavond spelen AZ, Feyenoord en PSV hun zesde en laatste speelronde in de groepsfase van de Europa League. PSV heeft zich al geplaatst voor de knock-out fase na de winterstop. AZ en Feyenoord hebben drie punten nodig, anders is het Europese feestje over.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

Opstelling PSV in Europa League vandaag

PSV speelt om 18:55 uur tegen Omonia Nicosia, een potje dat, tot opluchting van trainer Roger Schmidt, dus nergens om gaat, behalve de winstpremie en de eer. Hij zal dus wel flink het mes zetten in de formatie, ten opzichte van afgelopen weekend, want roteren kun je wel aan de Duitser overlaten. Gasten als Joel Piroe (vijftien minuten speeltijd dit seizoen tot nu toe), Richard Ledezma (90) en Adrian Fein (222) kunnen niet wachten tot de opstelling bekend wordt.

Rijeka – AZ lijkt eenvoudige opdracht

AZ begint ook om 18:55 in Kroatië tegen Rijeka, dat onderaan groep F bungelt met een punt. Spelen tegen een al uitgeschakelde club in de Europa League, die er in de Kroatische competitie nog hard aan moet trekken om zich weer voor Europees voetbal te plaatsen – het lijkt een eenvoudige opdracht. Maar bij AZ rommelt het na het plotse ontslag van trainer Slot toch wel enigszins, zeker nu ook geruchten de wereld in zijn gekomen, dat Arne Slot, mocht hij als trainer bij Feyenoord worden aangesteld, de grootste talenten van AZ ook naar Rotterdam wil halen. AZ won eind oktober thuis eenvoudig met 4-1 van Rijka.

Spannende wedstrijd Wolfsberger – Feyenoord

Feyenoord speelt ook tegen de club die als zwakste van zijn groep beschouwd werd, maar het is het Oostenrijkse Wolfsberger AC wonder boven wonder gelukt om na vijf speelronden op plek twee te staan. Feyenoord verloor eind oktober thuis met 1-4, mede door drie erg makkelijk gegeven strafschoppen voor Wolfsberger. In de nationale competitie gaat het beroerd met de wolfjes: tien gespeeld, negen punten, doelsaldo min vier. Thuis is het helemaal ruk: vier duels, een punt.

Voorspellingen Feyenoord en AZ Europa League

Heeft Feyenoord weer een van zijn sterkere dagen? De Rotterdammers staan voor winst op 2.30, gelijk noteert 3.85 en winst Wolfsberger 2.85. AZ staat op 1.32 voor de winst, gelijkspel noteert 5.40 en Rijka 9.20.

Back To Top