Skip to content

Zondag 13 december 2020 om 20:00 uur speelt FC Twente – AZ. De Tukkers staan vijfde met 21 punten uit elf duels, de Alkmaarders staan achtste met 17 punten, maar hebben wel een match minder gespeeld.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Twente – AZ Alkmaar Eredivisie zondag

Opgetogen gezichten in Enschede, want weinigen hadden verwacht dat FC Twente mee zou kunnen draaien in de hogere regionen van de middenmoot. Afgelopen weekend werd zelfs Ajax met 1-2 verslagen en dat was niet eens een geflatteerde uitkomst. Queensy Menig, Vaclav Cerny en Danilo zijn de grote meneren momenteel bij Twente en allen hebben een Ajax-verleden. Joel Drommel is ook een blikvanger en velen zien in hem de toekomstige Oranje-keeper.

FC Twente - AZ Eredivisie speelronde 12

Verlies AZ

Minder blije gezichten in Alkmaar. Dat Arne Slot vorige week de laan uit werd gestuurd pakt desastreus uit voor AZ. Prompt werd met 1-2 verloren van Groningen en ging het keihard mis in de Europa League: 2-1 verloren van het Kroatische Rijeka met uitschakeling als gevolg. Het Europese seizoen is over en klaar, en dat terwijl de ploeg begon met zes punten uit de eerste twee matches.

Ontslag Arne Slot de oorzaak?

En nu zullen we heus niet beweren dat die dompers direct herleid kunnen worden tot het heenzenden van Slot. Maar puur het feit dat het nu zo is gegaan maakt het in elk geval onmogelijk voor de AZ-directie om te verklaren: ‘Ja, goede move van ons, kijk eens wat er is gebeurd’. Dat sportieve chagrijn, de bestuurlijke vertwijfeling en groeiende onrust van de fanbase zullen geen positieve bijdrage leveren aan het resultaat van de komende matches. Daar komt bij dat te veel AZ-spelers wisselvallig presteren.

Sowieso moeten we enkele van hen opnieuw evalueren: Calvin Stengs heeft fraaie passeerbewegingen in huis, maar zijn rendement is eigenlijk altijd al bar slecht geweest (hele loopbaan bij AZ: 6000 minuten, 14 goals) en Teun Koopmeiners is zijn mythische status als onfeilbare penaltyspecialist nu ook wel kwijt.

Voorspellingen FC Twente – AZ Alkmaar

AZ won vijf van de vorige zes wedstrijden tegen Twente en verloor er eentje. De goals van die zes duels bij elkaar opgeteld zijn 3-15. Thuis won Twente nog wel twee van de laatste zes confrontaties met de Noord-Hollanders en verloor het er drie (8-10).


FC Twente staat op 3.10, gelijk noteert 3.50 en AZ 2.28. AZ Alkmaar staat nu onder hoogspanning en misschien zal de interim-trainer eens willen proberen de boel dicht te houden. We tippen onder 2,5 goals op 2.43.

Back To Top