Skip to content

Na negentien speelronden staat Feyenoord bovenaan in de Eredivisie. De Rotterdammers hebben 42 punten behaald, oftewel 2,2 per speelronde. Trek je dat door naar 34 speelronden, dan zou Feyenoord uitkomen op 75 punten.

Feyenoord kampioen?

Dat is geen heel imposant getal, want regelmatig heeft de voetbalkampioen van Nederland minstens 80 punten. Maar dit seizoen lijkt het niveau in Nederland te zijn genivelleerd, wat trouwens helemaal geen langdurige trend hoeft te zijn. Zo had Feyenoord het uit tegen FC Twente aardig lastig met de Tukkers, die de gasten op 1-1 hielden.

Favoriet voor de landstitel

Bij de voetbal bookmakers is Feyenoord de grootste titelfavoriet. Inzetten op een titel voor de Rotterdammers levert je momenteel twee keer je inzet op. Ajax en PSV volgen redelijk kort daarop, AZ en Twente worden niet echt als serieuze kandidaten gezien.

Score AZ – FC Utrecht 5-5

Ook nummer twee AZ speelde gelijk en dat was de opvallendste match van het Eredivisie speelschema van afgelopen weekend: 5-5 thuis tegen Utrecht. Een uitslag die niet al te vaak voorkomt. En ook het scoreverloop mocht er zijn, want de voorsprong ging van FC Utrecht naar AZ, terug naar Utrecht en toen weer naar AZ. Tot in de 80e minuut de definitieve score werd bereikt.

Debuut Ajax trainer John Heitinga

PSV haakte aan en versloeg Go Ahead Eagles met 2-0, waardoor de Brabanders derde staan, met vier punten minder dan Feyenoord. Een puntje en een plekje daarachter staat Ajax, dat uit Excelsior versloeg met 1-4. Het was de eerste pot met interim-trainer John Heitinga op de bank, die overkwam van Jong Ajax.

Samenhangend blok

Ondanks geluiden dat hij wellicht Dusan Tadic zou passeren, leek zijn basisteam erg veel op de elf die de ontslagen Alfred Schreuder het veld op stuurde. Tadic deed gewoon mee, zelfs als aanvalsleider. Calvin Bassey was geen basisspeler, voor de rest waren er bij Ajax geen echte wijzigingen. Bovendien maakte Heitinga maar twee wissels, als om te benadrukken dat hij aan een samenhangend blok wil werken.

Ergernis

“We begonnen goed, maar daarna heb ik me mateloos geërgerd”, zei de interimmer op de persconferentie na afloop. “En dan met name aan ons eigen spel. We schoten de bal een paar keer zomaar in de voeten van een tegenstander, met enorme kansen voor Excelsior tot gevolg.”

Back To Top