Skip to content

Vanavond is er een persconferentie over de coronamaatregelen. De verwachting is dat wordt gemeld dat zo ongeveer alle regels komen te vervallen. Deze versoepelingen houden ook in, dat de voetbalstadions weer volledig gevuld mogen worden.

Voetbal voorspellen?

Persconferentie vandaag: voetbalstadions weer open

De afgelopen weken mochten Nederlandse clubs hun stadion voor een derde van de totale capaciteit benutten. FC Twente vond dat de moeite niet waard, stelde dat de kosten hoger zouden zijn dan de baten en hield de Grolsch Veste gesloten.

Terug naar hoe het was

Maar gelukkig lijkt er (voorlopig?) een einde te komen een de restricties die ons al 2 jaar belemmeren in ons doen en laten. Voor een hoger doel natuurlijk, namelijk het bewaken van de volksgezondheid. Maar volgens de experts van het RIVM en OMT is nu de tijd gekomen om weer proberen terug te keren naar hoe het ‘vroeger’ was.

En vroeger zaten de sportstadions bij wedstrijden stampvol. Dat brengt meer sfeer, enthousiasme en beleving. Sport is bedoeld voor live aanwezige kijkers, niet alleen voor de sporters zelf, anders zouden ze dat ook ergens op een schoolpleintje kunnen doen.

1G regel: toegang met negatieve coronatest

Waarschijnlijk is het voor bezoekers aan een voetbalstadion ook niet meer nodig om een QR-code te laten scannen. Maar dat moeten we afwachten, dus check vanavond de persconferentie of kijk later even naar het nieuws. Mogelijk wordt de regel namelijk hetzelfde als bij evenementen: de 1G regel. Dat houdt in dat je een negatieve coronatest moet tonen.

Grensoverschrijdend gedrag Marc Overmars

Voorts suddert het Overmars-drama door bij Ajax. Logisch ook, want een zaak van deze omvang gaat niet na een weekje al genegeerd worden door de betrokkenen en de media. Maandag roerde ook de belangenvereniging European Investors-VEB zich.

Mensen met Ajax-aandelen willen weten wat er gebeurt met het tekengeld dat Marc Overmars kreeg, toen hij begin 2022 bijtekende als technisch directeur. Het ging om 1,25 miljoen euro. En de beleggers willen weten of Overmars formeel is ontslagen en of er andere onderzoeken lopen naar grensoverschrijdend gedrag van andere medewerkers.

PSV: Marcel Brands opvolger Toon Gerbrands

PSV heeft een nieuwe algemeen directeur gevonden. Toon Gerbrands stapt na dit seizoen op en maakt zo plaats voor een oude bekende: Marcel Brands. Brands was tussen 2010 en 2018 als technisch directeur werkzaam voor PSV en ging daarna naar Everton.

Voetbal voorspellen?

Back To Top