Skip to content

Ajax – FC Twente speelronde 22 | In elf van de vorige dertien competitieduels kreeg Ajax geen tegengoals en slechts twee van de laatste 38 speelronden gingen verloren. In elf van de laatste dertien thuisduels in de competitie vielen er minstens drie goals.

Dan nu Twente, want de cijfertjes zijn daar prima in orde. Geen andere eredivisieclub pakte in de laatste zes speelronden zoveel punten: 16. Oké, AZ ook, maar dan met een minder doelsaldo. Uit leverden de zes vorige duels 13 punten op. Daar staat tegenover dat Twente een keer eerder uit tegen een club uit de grote drie speelde en PSV won toen met 5-2.

Denk je dat de Amsterdammers winnen zonder tegengoal?

Voetbal voorspellen?

Ajax – FC Twente: een lastige tegenstander

FC Twente bleek de afgelopen jaren een lastige opponent te zijn voor Ajax. Van de laatste zes wedstrijden won de landskampioen er drie en verloor het er twee. Tellen we alle goals van die potjes bij elkaar op, dan is het saldo 13-8.

Maar het ziet er allemaal anders uit als we louter thuiswedstrijden bekijken. Ajax won vijf van de vorige zes keer dat FC Twente langskwam in de hoofdstad en verloor eenmaal. Totale saldo: 17-5.

Focus op voetbal en niet op Marc Overmars

We kunnen niet ongenoemd laten dat Ajax momenteel in het oog van de storm zit. Een storm die werd veroorzaakt door technisch directeur Marc Overmars, die al tijdenlang vrouwelijk personeel via zijn telefoon lastig bleek te vallen. Zondagavond stapte hij op. Aan trainer Erik ten Hag de taak om de focus op voetbal te houden, zodat in andere geledingen van de club gewerkt kan worden aan een veilige omgeving op de werkvloer.

Midweeks ging dat prima in de KNVB Beker tegen Vitesse, dat met 5-0 opzij werd gezet. Ajax moet weer naar de topvorm toewerken, want op 23 februari staat de Champions League-pot tegen Benfica op de agenda, in de achtste finale.

Ajax speelt zondag om 16:45 uur in de Johan Cruijff Arena tegen FC Twente. De Amsterdammers staan eerste na 21 speelronden in de Nederlandse competitie. De Tukkers staan vierde en hebben 10 punten minder dan Ajax.

Back To Top