Skip to content

Donderdag 17 februari speelt PSV om 18:45 uur tegen Maccabi Tel Aviv en Vitesse treedt eveneens om 18:45 uur uit aan tegen Rapid Wien. De eredivisieclubs spelen de zogeheten tussenronde van de Conference League waarin wordt gestreden om een plek bij de laatste 16.

Tussenronde Conference League PSV en Vitesse

Een tussenronde? Waarom komen PSV en Vitesse daarin wel uit, terwijl ook Feyenoord en AZ in de Conference League overwinteren, maar deze week geen Europese plichten hebben?

Dat zit zo: Feyenoord en AZ zijn groepswinnaars en gaan automatisch door naar de achtste finales van de Conference League. PSV werd in de groepsfase van de Europa League derde en moet de tussenronde spelen om kans te maken op een plek in de achtste finales.

Vitesse als nr. 2 een geplaatste ploeg

Vitesse werd in zijn Conference League-groep tweede en is daarom ook veroordeeld tot de tussenronde.

Het duurde overigens nog wel even voordat die plek definitief werd bemachtigd;  Tottenham Hotspur kon begin december door coronagevallen niet genoeg spelers op de been brengen voor een duel tegen Stade Rennais en de club wilde het duel later inhalen. De UEFA besloot dat uiteindelijk niet toe te staan en noteerde een 3-0 verlies voor Londense ploeg en dat betekende een tweede plaats voor Vitesse.

Vitesse krijg het heel zwaar

De Arnhemmers treffen in de tussenronde een ongeplaatste ploeg (lees: een ploeg die als nummer 3 eindigde) en zou het dus op papier makkelijker moeten hebben dan PSV. Maar niets is minder waar. Bookmakers zien Rapid Wien de wedstrijd winnen en PSV is meer dan dik favoriet tegen Maccabi Tel Aviv. Zie voor meer:

Voetbal voorspellen?

PSV – Maccabi Tel Aviv

PSV begon dit Europese seizoen in de Champions League-voorronde en tuimelt dus alsmaar de trap af, om aan te belanden in deze tussenronde. Maccabi is sinds 2013 telkens de nummer 1 of 2 van de Israëlische competitie en verloor dit kalenderjaar geen enkele van de negen gespeelde wedstrijden.

Rapid Wien – Vitesse

Rapid Wien was ook ooit dominant in eigen land maar heeft die positie over moeten dragen aan RB Salzburg. Op dit moment staat Rapid Wien vijfde in de Oostenrijkse competitie, met 24 punten minder dan Salzburg.

Tegengoals Vitesse killing

Bij Vitesse gaat het ronduit beroerd de laatste weken. Vier duels op rij gingen verloren en het totale doelsaldo daarvan was 1-16. Trainer Thomas Letsch balanceert op het randje van de afgrond. “Dat vreet aan het zelfvertrouwen”, zegt hij over zoveel tegengoals. “Met die zware nederlagen is dat al niet groot. Ik beschouw Rapid Wien in hun thuiswedstrijd als favoriet.”

Tussenronde Conference League programma

18.45 uur
Fenerbahçe – Slavia Praag
PSV – Maccabi Tel Aviv
FC Midtjylland – PAOK Saloniki
Rapid Wien – Vitesse

21.00 uur
Leicester City – Randers FC
Sparta Praag – FK Partizan
Celtic – FK Bodø/Glimt
Olympique Marseille – FK Qarabağ

Back To Top