Skip to content

De internationals van Oranje, dus ook de spelers die onder contract zijn bij clubs in de Eredivisie, hebben besloten om op geen enkele wijze meer medewerking te verlenen aan het programma Veronica Inside. In de talkshow worden vooral alle randzaken rondom het voetbal besproken en met name opmerkingen van Johan Derksen schieten de internationals in het verkeerde keelgat.
.
Voetballers boycotten Veronica Inside vanwege uitspraken Derksen

VI kopstuk Johan Derksen tegen racisme…

Vorige week was het weer raak toen het panel de protestbeweging tegen racisme besprak en het daarbij gemunt had op actievoerder en rapper Akwasi. Toen een als zwarte piet verklede man in beeld kwam vroeg Derksen zich af of we wel zeker weten dat het niet Akwasi was. Ook vond de ex-hoofdredacteur van Voetbal International dat het in Nederland best wel meevalt met racisme. We moeten wel, om compleet te zijn, ook vermelden dat hij zich expliciet uitsprak tegen racisme en beredeneerde dat elk weldenkend mens zich daar niet aan bezondigt.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Oranje internationals boycotten Veronica Inside

Maar dat mag allemaal niet baten, want vrijdag plaatsten diverse internationals op social media de mededeling dat ‘enough is enough’. Ze doopten de naam Veronica Inside om tot Veronica Offside. Internationale media pakten de boycot ook op. De Engelse krant The Independent legt zijn lezers uit wat ‘Black Pete’ eigenlijk is: “een fictief karakter dat tijdens de Nederlandse winterfeesten wordt gespeeld door witte mensen die zwarte schmink opdoen.”

In de krant Daily Mail legt Virgil van Dijk uit wat de internationals voor ogen hebben met hun actie. “Het gaat allemaal over het opleiden van jonge kinderen”, zegt de verdediger van Liverpool. “De huidige racisten zal je denk ik niet meer veranderen. Maar de volgende generatie moet begrijpen dat racisme geen onderdeel meer mag uitmaken van deze wereld.”

Geen investering uit Amerika voor Feyenoord

Vorige week spraken we onze twijfels uit over die zogenaamde enorm grote en concrete interesse van Amerikaanse investeerders in Feyenoord. RTV Rijnmond heeft gepeild wat er nou echt allemaal staat te gebeuren en concludeert: voorlopig helemaal niets.

Clubwatcher Dennis van Eersel vermoedt dat het rumoer van onlangs eerder is gebaseerd op dromerij dan op daadwerkelijke onderhandelingen. Feyenoord heeft een geldinjectie hard nodig, dat wel. “Die noodzaak wordt wel gevoeld, maar het is nog niet zo concreet als het soms lijkt en wordt gebracht.” Maar het is niet zo dat de Rotterdammers bij elk bod direct toehappen. “Mits er een bedrag op tafel komt dat dermate hoog is dat Feyenoord het niet kan weigeren. Maar geldt dat niet voor bijna alle Nederlandse clubs?”, zo sluit Van Eersel af.

Back To Top