Skip to content

Kan je ook niet wachten tot je weer je favoriete eredivisieteams aan de slag ziet? Dan is er goed nieuws: het lijkt er steeds meer op dat het ergens in juli toegestaan is om oefenduels te organiseren. Competitieve wedstrijden, om het eggie dus, zullen we pas na 1 september zien. Tot die tijd is het verboden om vergunningsplichtige evenementen (zoals voetbalduels) te houden.
Vitesse verlaagt ook salarissen en oefenwedstrijden komen eraan

Oefenwedstrijden in voorbereiding

De oefenwedstrijden zijn niet alleen nuttig om spelers en teams de kans te geven weer wedstrijdfit te worden en nieuwe spelers en tactieken in te passen. Ze kunnen ook wat geld opleveren (via uitzending op tv). En teams die zich plaatsten voor de Europese voetbal hebben broodnodig potjes nodig om toe te leven naar het echte werk. AZ Alkmaar speelt bijvoorbeeld op 25 of 26 augustus in de voorronde van de Champions League.

Momenteel bereidt een zogeheten regieploeg voor hoe die oefenduels georganiseerd moeten worden. Denk dan aan het soort maatregelen dat nu al in de Bundesliga gelden en die al min of meer letterlijk overgenomen zijn voor het nieuwe eredivisieseizoen. Dingen als geen handen schudden, niet samen in de spelerstunnel staan, geen publiek, de bal constant desinfecteren, verbod om te spugen.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Vitesse levert salaris in

Vitesse zal ook snakken naar een hervatting van het daadwerkelijke voetbal. Momenteel zit de Arnhemse club diep in de ellende, met een rechtszaak over het betalen van de huur voor het stadion Gelredome en een lege portemonnee. Het is dan ook geen verrassing dat de Gelderse club nu verklaart dat het zich schaart achter de deal van de spelersvakbonden VVCS en ProProf, de Federatie Betaald Voetbal Organisaties (FBO) en de CBV (Coaches Betaald Voetbal) om salaris in te leveren. Spelers, technische staf en directie zijn bereid gevonden om af te zien van een bepaald (niet bekend gemaakt) percentage.

FC Groningen zoekt verder

En hoe gaat het nou met het getouwtrek rondom Mark Diemers? Hij zou van Fortuna een transfer maken naar FC Groningen, maar vernam dat Feyenoord ook wel interesse heeft en verbrak zijn mondelinge overeenkomst met de noorderlingen. Technisch directeur Mark-Jan Fledderus legt zich er bij neer. “De strijd is gestreden. Soms moet je ook gewoon je verlies nemen. We hebben Diemers gefeliciteerd. Met opgeheven hoofd gaan we verder, op zoek naar de volgende target.”

Back To Top