Skip to content

Vanavond maakt de regering bekend of en hoe de regels omtrent corona worden bijgesteld. Naar verwachting worden er weer enkele teugels gevierd. Zo wordt de maatregel geschrapt dat volwassenen elkaar bij het buiten sporten niet mogen aanraken. Kortom, die restrictie van 1,5 meter wordt per 1 juli opgeheven. Contacttraining is dan weer mogelijk.

Goed nieuws voor Eredivisie

Da’s goed nieuws voor de Nederlandse profclubs. KNVB-directeur Eric Gudde heeft zwaar moeten lobbyen om de beleidsmakers in Den Haag een steuntje in de rug te geven om tot deze versoepeling over te gaan. Aanvankelijk stond het pas voor 1 september gepland. “Het gaat het over het hervatten van de contacttrainingen en het spelen van vriendschappelijke wedstrijden in juli en augustus”, zegt Gudde. Dat zijn fase 2 en 3 van het KNVB-plan richting de terugkeer van publiek in de voetbalstadions (dat momenteel pas vanaf 1 januari 2021 mag).

Johan Cruijff Arena testlocatie

Een van de testlocaties om het een en ander in kaart te brengen is het Ajax-stadion. Met slimme technologie gaat daar worden getest hoe het mogelijk is om weer mensen toe te laten tot drukbezochte locaties en bij publieksevenementen. Enkele zaken die worden ingezet zijn diverse tijdslots, apps die informatie leveren over de drukte in het stadion, alternatieve routes. Het project is een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam, de Johan Cruijff ArenA en diverse innovatiepartners zoals TNO.

Ajax stadion test coronaregels | Romero gaat doorbreken bij PSV

Romero op punt van doorbreken bij PSV

Over testen gesproken, Maximiliano Romero werd aanvankelijk door PSV afgetest. De Argentijnse spits werd twee jaar geleden gekocht, maar kon op bar weinig speeltijd rekenen in Eindhoven. De clubleiding vond dat de nu 21-jarige speler eerst maar eens moest rijpen bij Vélez Sarsfield. Hij maakte daar in 22 duels 7 goals. Geen opzienbarend aantal, zeker niet aangezien PSV 10 miljoen voor hem neertelde, maar wel maakte hij er vijf in de laatste negen.

De spits die PSV beter maakt

Zijn zaakwaarnemer Henk Timmer denkt dat Romero dit seizoen wel gaat doorbreken. De nieuwe PSV-trainer Roger Schmidt speelt volgens hem met twee spitsen, “en dan is Romero misschien wel op zijn best”, hoopt hij. “Hij staat echt te popelen om te laten zien dat hij wél die spits is die PSV beter maakt.”

Back To Top