Skip to content
Eredivisie: Weer willen Amerikanen investeren in Feyenoord

Al jarenlang gaat het verhaal dat er ‘hele grote Amerikaanse investeerders’ interesse hebben in Feyenoord. Dat zal allemaal best, maar tot nu toe ging er vanaf de andere kant van de plas geen enkele stuiver richting Rotterdam. Zal dat nu zulke verhalen weer de kop opsteken gaan veranderen?
Eredivisie: Weer willen Amerikanen investeren in Feyenoord

Amerikanen willen investeren in Feyenoord

In De Telegraaf doet ene Mike Forde zijn verhaal. Hij is als adviseur op pad gestuurd door die mysterieuze Amerikaanse big spenders. “Dat stadion is het kroonjuweel. Maar het is vooral de club waar het om gaat. Daar zit bij Feyenoord een enorme groeipotentie in”, zegt Forde.

Wordt Legioen hier blij van?

Maar geld verdienen met een profclub is zeer lastig gebleken. Hoe willen deze lui dat doen? “Het ontwikkelen van zoveel talent in een relatief klein land spreekt ook zeer in het voordeel van Nederland”, legt hij uit. Kortom: het verdienmodel lijkt te steunen op spelers verkopen. Of het Legioen daar nou blij van moet worden…

Forde waarschuwt dat clubs het niet gaan redden als ze externe financiers buiten de deur houden: “Er zijn slechts weinig clubs waar mensen met eigen middelen instappen. Andere vormen van investeerders komen nu vaker voor. Kijk naar AC Milan dat met behulp van een hedge fund nu omhoog klimt”. (Milan staat zevende in de Serie A en werd vorig jaar vijfde, dus hoezo omhoog?)

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Mark Diemers: Feyenoord of FC Groningen

Wat zullen die steenrijke bobo’s in de States vinden van Mark Diemers? Halen of niet halen? De speler zelf leek eerst vanuit Fortuna de sprong te willen wagen naar FC Groningen. Toen hij vernam dat er vanuit Rotterdam ook interesse in hem is verlegde hij zijn koers westwaarts. Volgens Het Dagblad van het Noorden kan Grunnen naar hem fluiten en gaat de 26-jarige middenvelder tekenen bij Feyenoord. Wil hij toch naar Groningen, dan is de deadline om zijn jawoord te geven deze maandagavond.

Als er iemand komt moet er bij een voetbalclub ook altijd iemand gaan. Anders is er geen ruimte op de loonlijst. Vrijdag werden op een barbecue vier spelers uitgezwaaid: Renato Tapia, Jan-Arie van der Heijden, AS Roma-huurling Rick Karsdorp en doelman Elber Evora.

Back To Top