Skip to content

Donderdag 13 mei om 14:30 uur speelt Heracles in Almelo tegen Feyenoord. Inderdaad, donderdag om half drie, een moment waarop zover we ons kunnen heugen nooit een Eredivisiewedstrijd werd gespeeld. Maar het is Hemelvaartsdag en de KNVB en zendgerechtigden hopen dat thuiszittend Nederland ‘s middags wel zin en tijd heeft in een potje voetbal.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE Hemelvaartsdag

Heracles Almelo – Feyenoord donderdag 13 mei

Dan moeten we ook nog hopen dat deze twee clubs goesting hebben in dit treffen. Heracles Almelo beleeft een stabiel Eredivisie seizoen, staat negende, heeft net als Feyenoord in de laatste zes competitiewedstrijden acht punten opgehaald en staat op evenveel punten als nummer acht Sparta. Dit wordt het zesde seizoen achtereen dat de Heraclieten in de vaderlandse top tien gaan eindigen, dus we mogen Heracles, dat het vijftiende seizoen op rij in de Eredivisie acteert, inmiddels tot het meubilair van de hoogste voetbalcompetitie rekenen.

Feyenoord buiten top 4 Eredivisie 2021

Feyenoord is een van de drie clubs die sinds het begin van de Eredivisie, in 1956, van de partij zijn – en je kunt die andere twee vast wel raden. De Rotterdammers werden in 2010 tiende en slaagden er daarna telkens in om in de top vier te finishen. Dat dreigt nu dus te mislukken, want de achterstand op nummer vier Vitesse is vijf punten. Een extreem groot gat, gezien er nog maar zes punten te halen zijn.

Feyenoord won vier van de vorige zes ontmoetingen met Heracles en speelde tweemaal gelijk. Het totale doelsaldo van die reeks is 6-11. Thuis won Heracles een van de vorige zes keren dat de Rotterdammers op visite waren en werd het eenmaal gelijk (8-12).

Europese tickets Eredivisie 2021

Heracles komt komend weekend ook nog thuis AZ tegen en zal het gezien dit programma lastig krijgen op weg naar de gewenste plek in de Eredivisie play offs om Europese tickets  2021. Concurrent Sparta treft nog FC Utrecht en Heerenveen. Zou voor de Tukkers de play-offs een leuk toetje zijn, daar is het voor Feyenoord bittere noodzaak om via die kleine competitie een deelnamebewijs te scoren voor Europees voetbal.

Na de verloren Klassieker Feyenoord Ajax zei trainer Dick Advocaat: “Ik ken de rivaliteit tussen beide clubs maar onze belangrijkste wedstrijd van het seizoen spelen we in de play-offs.” Dus ook deze match valt in de categorie ‘niet belangrijkste wedstrijd’.

Voorspelling Heracles – Feyenoord

Heracles noteert bij bookmakers 3.60 voor de winst, gelijkspel 3.70 en winst Feyenoord 1.97. We tippen minder dat Feyenoord niet in beide helften scoort @1.41.

Back To Top