Skip to content

Eredivisie | Donderdag 13 mei om 14:30 uur speelt FC Groningen thuis tegen AZ. De noorderlingen staan met nog twee speelronden te gaan op plek zeven en hebben twee punten minder dan nummer zes Utrecht, AZ heeft een punt achterstand op nummer twee PSV en wil natuurlijk die positie en bijbehorende plek in de voorronde van de Champions League overnemen.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2020 – 2021

FC Groningen – AZ Eredivisie 13 mei 2021

Groningen is de afgelopen weken niet in blakende vorm en haalde uit de vorige zes speelronden zes punten, en had in die periode een negatief saldo van -1. AZ eindigt daarentegen deze jaargang van de Eredivisie stukken voorspoediger dan hoe het begon: met vijf gelijke spelen op rij schakelden de Alkmaarders zich eigenlijk al meteen uit voor de landstitel. De Alkmaarders hebben uit de vorige zes competitiewedstrijden vijftien punten gehaald.

Man van Glas overleeft kunstgras

Belangrijkste man bij FC Groningen was vorig weekend tegen FC Emmen de verloren zoon Arjen Robben, die in de basis stond en ook twee assists leverde. De grote vraag is hoe ‘de man van glas’ de pot op kunstgras zou verwerken. Dinsdag verscheen hij op het trainingsveld voor het herstelprogramma en trainer Danny Buijs was positief over speeltijd in dit duel.

Trainer Danny Buijs tevreden

Ook was Buijs zeer te spreken over de tactische veranderingen die hij bij de Groningers had doorgevoerd. “Met Ahmed El Messaoudi voorop, die als aanspeelpunt kan fungeren, maar ook een linie kan zakken”, zo legt hij uit. “Met Arjen Robben en Alessio Da Cruz die om hem heen bewegen, waarbij Da Cruz ook nog eens voor diepte zorgt. En met daarachter twee jongens die op het middenveld prima in controle zijn: Matusiwa de balafpakker en Lundqvist de voetballer.”

AZ hoopt op duel tegen Arjen Robben

AZ-trainer Pascal Jansen zou het prachtig vinden als zijn mannen deze donderdag Robben tegenkomen. “Hij behoort tot het beste dat Nederland heeft voortgebracht. Daar kan je alleen maar van genieten”, aldus de man die dit seizoen Arne Slot opvolgde. Al zal het dan voor de Noord-Hollanders niet eenvoudiger worden: “Je hebt pressing en je hebt pressing waarin werkelijk álles wordt gestopt wat je in je hebt. Dat laatste deed Robben zondag”, analyseert hij.

Voorspelling FC Groningen – AZ Alkmaar

AZ won de helft van de vorige zes onderlinge duels en Groningen eentje. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 6-9. Thuis won Groningen tweemaal en ging AZ drie keer met de drie punten naar huis (saldo 9-12).

FC Groningen noteert bij bookmakers 6.00, gelijkspel 3.90 en AZ 1.58. We tippen over 2,5 goals @1.78.

Back To Top