Skip to content

Zaterdag 16 februari om 20:45 uur speelt Vitesse in Arnhem tegen Willem II. De Gelderse gastheren staan in de Eredivisie op plek vijf met dertig punten uit 21 speelronden, de bezoekers uit Tilburg staan tiende met 25 punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Vitesse – Willem II Eredivisie ronde 22

Sorteren we de stand in de Eredivisie op basis van resultaten in de vorige zes speelronden, dan staan de Brabanders plots boven de Gelderlanders. Niet dat het verschil groot is, met negen punten voor Willem II en acht voor de parel van Gelderland, maar het maakt inzichtelijk waar de groeiende onvrede over Vitesse-trainer Leonard Slutsky vandaan komt.

Het gaat simpelweg niet de goede kant uit met Vitesse, dat in de vorige acht speelronden gemiddeld 0,30 punt per match minder haalde dan over het hele seizoen berekend. Bij Willem II is dat precies andersom: 0,3 punt gemiddeld meer.

Gekortwiekte teams op het veld

Aan de kant van Vitesse kunnen Alexander Büttner en Bryan Linssen terugkeren in de basis. Maar Tim Matavz en Hillary Gong zijn er vermoedelijk niet bij en vooral het gemis van die eerste zal zich laten voelen.

De verwachte basiself van Vitesse hebben samen 19 goals gemaakt, terwijl de club er in totaal 34 maakte. Bij Willem II kennen ze het probleem: na de verkoop van Fran Sol viel er ook een smak goals weg. Tel daar de absentie van Fernando Lewis en Karim Coulibaly (geblesseerd) bij op, en dan is de verwachte basiself goed voor maar 8 van de in totaal 30 goals. Kortom, hier staan gekortwiekte teams op het gras.

Gaat Vitesse weer niet thuis verliezen?

Beide clubs wonnen twee van de vorige zes onderlinge matches en kwamen in die periode tot een doelsaldo van 11-9. In het Gelredome waren de verhoudingen precies hetzelfde, zij het dan met een doelsaldo van 7-6. In dertien van de vorige vijftien thuiswedstrijden van Vitesse in de Eredivisie waren er minstens drie goals en in zes van de vorige zeven was de club er zelf goed voor minstens twee. Acht duels op rij hoefde Vitesse thuis geen nederlaag te slikken.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? Vitesse staat bij de bookmakers voor winst genoteerd op 1.57, gelijkspel op 3.95 en gokken op Willem II levert je 5.75 x je inleg op bij een goede voorspelling.

De zeven keer dat Willem II dit seizoen op 1-0 voorsprong kwam wist het telkens te winnen. De gasten beginnen met wat meer zelfvertrouwen aan deze match dan Vitesse en dat maakt de weddenschap ‘gelijkspel of winst Willem II’ met een quotering van 2.43 interessant.

Back To Top