Skip to content

Zaterdag speelt Heracles thuis in Almelo tegen Fortuna Sittard. Inzet is minstens plek acht, want nummer negen Fortuna heeft drie punten minder dan de Twentse gastheren. Als het allemaal meezit kan een van deze twee ook door stijgen naar plek zes.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Heracles Almelo – Fortuna Sittard

Heracles zit wat resultaten betreft in een dipje en haalde uit de vorige zes speelronden maar zes punten, met bovendien een negatief doelsaldo van min zeven. Fortuna presteert met tien punten in die periode naar behoren, maar laat het buitenshuis afweten met maar drie punten uit de laatste zes trips en een zeer zwak saldo van min elf. Die zwarte reeks werd gek genoeg tegen Feyenoord doorbroken met een 0-2 zege.

Het is al een tijd geleden dat deze twee ploegen elkaar regelmatig tegenkwamen op de Nederlandse velden. Van 2005 tot vorig seizoen speelden ze in verschillende divisies, waardoor de head-to-head cijfers zwaar verouderd zijn. Eerder dit Eredivisie seizoen was Fortuna in eigen huis met 3-0 te sterk. Voor wat het waard is: de Tukkers wonnen vier van de zes laatste onderlinge duels (saldo 12-5).

Grote kwetsbaarheid Heracles

De statistieken wijzen op een opvallende tegenstelling qua spelhervattingen. Fortuna Sittard heeft al dertien goals uit dode momenten gehaald, het vierde beste totaal tot nu toe in de Eredivisie. Heracles toont juist een grote kwetsbaarheid bij standaardsituaties (strafschoppen, hoekschoppen, vrije trappen, ingooien) door al achttienmaal daaruit een tegentreffer te incasseren. Dat zijn er drie meer dan de nummer twee op die lijst. Mark Diemers is op dit gebied de gevaarlijkste man bij de Limburgers. Aanvaller Lazaros Lamprou zorgde in zijn vorige tien competitieduels voor vijf goals en vier assists.

Heracles Almelo trainer Frank Wormuth kan door vijf namen een rode streep zetten: Niels Leemhuis, Tim van de Berg, Wout Droste, Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak. Fortuna zal vier spelers niet in kunnen zetten, te weten Kai Heerings, Wessel Dammers, Rowen Koot, Djibril Dianessy en Gavin Vlijter.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Heracles – Fortuna voorspellingen

Wedden op Eredivisie dit weekend? Heracles staat bij de voetbal bookmakers voor de winst genoteerd op 1.86, gokken gelijkspel levert je 4.10 x je inleg op en de quotering op winst Fortuna Sittard is 3.60. We tippen dat er minstens vier goals komen @2.14, of wie zich liever op één team richt kan inzetten op minstens twee treffers van Heracles voor 1.57.

Back To Top