Skip to content

Vandaag in de Eredivisie speelt om 20:00 uur ADO Den Haag thuis tegen PEC Zwolle. De Hagenaren staan na 21 speelronden op plek dertien met 24 punten, de gasten uit Overijssel vinden we iets daarboven op plek elf met 25 punten.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO – PEC Eredivisie vandaag

PEC Zwolle heeft onder leiding van nieuwe trainer Jaap Stam nog geen eredivisiewedstrijd verloren. Met elf punten uit de laatste zes duels doet PEC het over die periode bekeken alleen slechter dan AZ en PSV. De fans vreesden voor de winterstop in een gevecht om lijfsbehoud terecht te komen, maar mogen nu weer hopen op deelname aan de play-offs voor de Europese tickets.

Onvoorspelbaar

Het traject van PEC Zwolle in de Eredivisie is dus grillig en onvoorspelbaar, met een radicale kentering in 2019 tot nu toe. Bij ADO Den Haag is de onvoorspelbaarheid van een ander soort, namelijk dat er nog niet vaker dan twee keer op rij hetzelfde resultaat werd geboekt. Het zal thuis iets beter moeten gaan om in veilige haven te blijven. Uit de vorige zes optredens voor eigen publiek werden slechts zes punten behaald.

Statistieken ADO Den Haag – PEC Zwolle

De selecties zijn bij beide clubs zo goed als compleet. ADO Den Haag zal het moeten doen zonder Trevor David en Stam beschikt niet over Dico Koppers. PEC won vier van de vorige zes onderlinge matches en verloor er twee. Het doelsaldo is echter close met 9-10.

In het Cars Jeans Stadion werden de knikkers in de laatste zes confrontaties tussen dit tweetal gelijk verdeeld: elk twee zeges (saldo 10-8). Wel wist PEC in acht van de negen laatste gezamenlijke duels minstens twee treffers te maken, terwijl ADO in vijf van de zes recente Eredivisie speelrondes (dus niet alleen tegen PEC) telkens minimaal tweemaal doel trof.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Uitslag ADO – PEC voorspellen

Wat de clubs gemeen hebben is dat ze elk acht keer op 1-0 voorsprong kwamen dit seizoen en ook elk twaalfmaal met die stand achter kwamen te staan. Het verschil is dat PEC net wat meer punten aan die voorsprongen over wist te houden: achttien tegen zeventien.

Wedden op Eredivisie ADO – PEC? ADO Den Haag staat voor winst op 2.38, gelijkspel noteert 3.40 en gokken op winst PEC Zwolle levert je 2.85 x je inleg op bij een goede voorspelling. Die cijfers geven al aan dat er geen heldere favoriet is. We tippen dat het bij rust gelijk staat op 2.20 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top