Skip to content

Zondag om 12:15 uur treffen Vitesse en Heerenveen elkaar in Arnhem. Vitesse staat zesde in de Eredivisie, Heerenveen heeft zes punten minder en staat tiende.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Vitesse – sc Heerenveen Eredivisie zondag

Vitesse heeft in zijn laatste zes Eredivisie wedstrijden elf punten gepakt en dat zijn er meer dan pakweg Ajax en PSV in die periode klaarspeelden. sc Heerenveen is daarentegen in die periode de zwakst presterende eredivisieploeg met slechts twee punten. Wat is er loos in Friesland?

Wel moet de nuance worden geplaatst dat Vitesse in het eigen Gelredome ook niet echt de pannen en de punten van het dak speelt. De thuisfans moesten het in de vorige zes optredens in Arnhem doen met acht punten, wat samen met vier andere clubs de zwakste score in die periode is. SC Heerenveen haalde zeven punten uit zijn zes recentste competitieduels buiten de eigen stadsgrenzen.

Onderlinge resultaten

En hoe zit het met de onderlinge duels van de laatste jaren? Vitesse won er twee, Heerenveen eentje, en het bleef dus driemaal gelijk. Tellen we alle goals van die zes partijen op, dan is het doelsaldo 14-9. In vijf van die zes matches scoorden beide teams. Van de zes vorige thuisoptredens tegen de Friezen won Vitesse er drie en verloor het er nul (saldo 16-8). Ook bij die reeks maakten beide teams in vijf van de zes confrontaties minstens een goal.

Heerenveen nog niet echt ingemaakt

Ondanks dat het nu flink tegenzit bij sc Heerenveen, is de Friese ploeg toch nog niet zo heel vaak echt ingemaakt. Tweemaal kreeg de club drie of meer tegengoals, Vitesse overkwam dat ook tweemaal. En het overkwam Heerenveen ook twee keer dat het geen goal scoorde, maar Vitesse bleef al zesmaal droog staan. Geen club in de Eredivisie maakte zo vaak als Heerenveen precies één treffer (veertien keer).

Natuurlijk zijn de Friese fans flink aan het mopperen en in publicaties als Leeuwarder Courant worden pleidooien gehouden dat trainer Johnny Jansen zijn elftal overhoop moet gooien. Buitenspeler Chidera Ejuke maakte in de vorige acht wedstrijden slechts een goal, mede-clubtopscorer heeft viermaal op rij het doel niet getroffen.


Wedden op Eredivisie | Vitesse staat voor winst op 1.93, gelijkspel noteert 3.65 en winst Heerenveen 3.70. Er zit meer in sc Heerenveen dan er de afgelopen weken uitkwam, daarom tippen we gelijk of winst Heerenveen (X2) @1.88.

Back To Top