Skip to content

KNVB Beker | Vandaag worden de laatste twee kwartfinales van het bekertoernooi gespeeld. Go Ahead Eagles – FC Utrecht begint om 18:30 uur en om 20:45 uur gaat sc Heerenveen – Feyenoord van start.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

KNVB Beker kwartfinales 2020

Gisteren stonden er ook twee wedstrijden op het KNVB Beker programma en in een daarvan was er een toch wel grote verrassing. Ajax deed wat het moest doen en won in Arnhem met 0-3 van een flets Vitesse. Maar in de wedstrijd daarvoor ontpopte NAC Breda zich wederom tot cupfighter. Werd in de achtste finale PSV uit de beker gewipt, dit keer was AZ Alkmaar het slachtoffer: 1-3. En er was niets gestolen aan die zege.

Go Ahead Eagles – FC Utrecht

Door de stunt van NAC zit er dus in elk geval een ploeg van buiten de Eredivisie bij de laatste vier. Dat is, zo moet je dan altijd even zeggen, de charme van het bekertoernooi: clubs uit lagere regionen kunnen dankzij het knock-out systeem toch ver komen. Donderdag is het de beurt aan Go Ahead Eagles om nog een andere representant uit de Eerste Divisie in de halve finale te krijgen.

Wapenen tegen Utrecht

Trainer Jack de Gier van Go Ahead kondigt aan niet zoveel te wijzigen ten opzichte van de basisploeg van afgelopen weekend. Gaat hij wel wat aanpassen, dan zal hij vermoedelijk het middenveld versterken. “Wij zijn de underdog natuurlijk. De kwaliteiten van FC Utrecht zijn ook duidelijk en daar moeten we ons tegen wapenen.”

Utrecht beschikt weer over Joris van Overeem. De Senegalese international Lamine Sané, die onlangs is gekocht, is wel speelgerechtigd maar begint op de bank. Adrian Dalmau, Willem Janssen, Maarten Paes en Mitchell van Rooijen ontbreken.

SC Heerenveen – Feyenoord beker

De nummers tien en drie van de Eredivisie strijden in Friesland om een plek in de halve finale van de KNVB Beker. Feyenoord is al wekenlang een vechtmachine die de punten op elkaar stapelt, sc Heerenveen is dit seizoen een tikje grijze ploeg geworden, die niet meer zulke hoge scores produceert als vorige jaargang. Feyenoord won vier van de zes vorige onderlinge duels, tweemaal werd het gelijk (totaal doelsaldo 8-16).

Advocaat wil KNVB beker winnen

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is er natuurlijk op gebrand om wat mogelijk nu echt zijn allerlaatste klusje is af te sluiten met een prijs. En die ligt nu voor het oprapen: “Winnen en we hebben daarna in principe twee thuiswedstrijden. Dat maakt het interessant, want de beker is voor Feyenoord ontzettend belangrijk”, zegt de ‘kleine generaal’.

Heerenveen-trainer Johnny Jansen heeft er ook wel zin in: “Het wordt denk ik echt een gevecht. Een fysiek gevecht, een echte bekerclash.”


Wedden | Heerenveen noteert 3.05 voor de winst, gelijkspel doet 3.60 en winst Feyenoord 2.05. Met die noteringen moeten we de Rotterdammers tippen, of anders ‘onder 2,5 goals’ op 2.40.

Back To Top