Skip to content

Zaterdag 15 februari om 19:45 uur speelt ADO Den Haag – PSV. De thuisploeg staat zeventiende, de Brabantse gasten zijn de nummer vijf.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

ADO – PSV Eredivisie zaterdag

ADO Den Haag wist maar een van zijn laatste zes thuiswedstrijden te winnen, maar bleef, en da’s toch ook een compliment waard, in die periode wel ongeslagen. Omgekeerd won PSV geen enkele van zijn laatste zes uitwedstrijden in de Eredivisie. Het doelsaldo in die reeks is min vier! Het is allemaal wel heel erg snel heel erg mis gegaan bij PSV.

Eindhovenaren begonnen goed

Ondanks de 3-0 zegen op Willem II van afgelopen weekend ziet het er echt nog niet zonniger uit bij de nummer twee van vorig jaar. PSV begon het seizoen met een schijnbaar gezonde voorhoede: Donyell Malen, Steven Bergwijn, Sam Lammers, Bruma, Kostas Mitroglou: aan schotkracht geen gebrek. Maar Malen is langdurig geblesseerd, Bergwijn speelt nu bij Tottenham Hotspur, Lammers is pas net teruggekeerd van een blessure, Bruma laat gewoonweg te weinig zien en Mitroglou is vooral geschikt als invallend breekijzer.

ADO moet winnen

ADO Den Haag haalde in de winterse transferperiode een zwik spelers op vanuit het tweede en derde Engelse niveau. Het sorteert schijnbaar nog weinig effect. Afgelopen weekend werd met 4-2 verloren bij Sparta. Dit seizoen gaat niet alleen de nummer laatst direct omlaag naar de Eerste Divisie, ook de nummer 17 moet er aan geloven. En het gat van ADO richting nummer zestien, VVV, is nu vier punten. Die kloof kan dit weekend dus groeien naar zeven en dan zit ADO echt in de penarie.

Stand Eredivisie seizoen 2019 – 2020

ADO Den Haag – PSV onderling

PSV won vier van de afgelopen zes onderlinge wedstrijden, tweemaal bleef het gelijk. Het totale doelsaldo van die zes duels is 6-20. In Den Haag wist ADO ook geen enkele van de laatste zes thuisduels tegen PSV te winnen: driemaal gelijk, driemaal verlies, totaal saldo 10-19. In vijf van de zes matches kwamen beide teams tot scoren. Vorig seizoen, in september 2018, werd het zelfs 0-7! Van de vier verschillende scorers van die dag draagt alleen Erick Gutiérrez nu nog het PSV-shirt.


Wedden op Eredivisie | ADO Den Haag noteert voor de winst 5.00, gelijkspel 4.25 en PSV 1.60. We tippen dat PSV minder dan drie keer scoort @1.45.

Back To Top