Skip to content

Vitesse – PSV. Zondag om 16:45 uur in de Eredivisie is Arnhem de gastheer voor koploper PSV. De dag ervoor komt Ajax in actie, dus het is mogelijk dat de Brabanders als nummer twee aan het duel beginnen. Vorige keer, tegen PEC Zwolle, ging de selectie daar uitstekend mee om. Lukt het ook uit tegen de nummer zes?

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Vitesse – PSV Eredivisie zondag

Vitesse heeft in de vorige zes speelronden negen punten gehaald, geen bijzondere oogst, maar goed genoeg om stevig zicht te blijven houden op plaatsing voor (de voorronde van) de Europa League. PSV kon in dezelfde periode 13 punten bijschrijven. Daarnaast nam Vitesse uit de laatste zes thuisduels in de Eredivisie twaalf punten mee, terwijl PSV de afgelopen tijd uit regelmatig struikelt. De zes recente trips leverden negen punten op en maar twee zeges (doelsaldo slechts +1).

Bemoedigend voor de titelhouder is dat alle zes vorige confrontaties met Vitesse werden gewonnen. Het doelsaldo van die wedstrijden bij elkaar opgeteld is 3-12. Ook in het eigen Gelredome kon Vitesse geen vuist maken en werd in de laatste zes duels alleen eenmaal gelijkgespeeld, PSV won de andere vijf keer (doelsaldo 5-12). In al die zes uitwedstrijden kwam PSV tot scoren.

Odegaard bloeit op bij Vitesse

Bij Vitesse is het zorgwekkend dat trainer Leonid Sloetski een van de markantste persoonlijkheden is, want er is behoefte aan meer flair binnen de lijnen. Anderzijds kan niet worden ontkend dat het Noorse talent Martin Odegaard opbloeit in Gelderland. Hij was de afgelopen jaren bij Heerenveen geen opvallende kracht, het lukte niet om zijn verfijnde techniek te laten renderen, wat op zijn positie wel noodzakelijk is. Nu gaat dat beter met vijf goals en zes assists in 2.089 minuten eredivisievoetbal.

Gelredome uitverkocht voor Vitesse – PSV

Het publiek heeft er in elk geval zin in. Eindelijk. Het is al vijf jaar geleden dat de Gelredome was uitverkocht voor een voetbalwedstrijd. Wat wel lukt voor concerten gaat nu dus ook lukken in het kader van het Vitesse programma in de Eredivisie: eerder in de week maakte de directie bekend dat de tickets bijna op zijn. Support is hard nodig, want PSV kloppen is geen eitje. Het lukte Ajax weliswaar vorige week met tien man, maar de Eindhovenaren verloren slechts twee van hun laatste 35 eredivisiewedstrijden.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Winst PSV voorspellen

Wedden op Eredivisie? Vitesse staat bij de bookmakers op 4.40, gelijkspel noteert 3.95 en gokken op winst PSV levert je 1.71 x je inleg op. We verwachten dat PSV weer in de slotfase toeslaat en tippen een gelijke stand bij rust en uiteindelijke zege voor PSV. Kortom; de weddenschap ‘draw/PSV’. De quotering is 5.10.

Back To Top