Skip to content

ADO Den Haag – FC Utrecht, Eredivisie zaterdag 18:30 uur. Voor de clubs staan uiteenlopende zaken op het spel. De thuisploeg zit in een zwakke fase en heeft punten nodig om de degradatiezone definitief achter zich te laten. De gasten zijn vrij zeker van Europees voetbal en elk puntje helpt om dat helemaal veilig te stellen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

ADO Den Haag – FC Utrecht

ADO heeft in de vorige zes speelronden maar drie punten opgeraapt, maar wist in die periode niet te winnen. Utrecht heeft net als vlak na de winterstop weer een versnelling ingetrapt en vergaarde in dezelfde periode veertien punten. En dat ging niet met gelukjes of nauwe zeges gepaard, want het doelsaldo is over die zes speelronden met plus dertien robuust te noemen (gelijk aan dat van Ajax).

Kijken we alleen naar de laatste zes uitwedstrijden van alle eredivisieclubs, dan prijkt FC Utrecht zelfs bovenaan met twaalf punten (+9).

Haalt FC Utrecht Feyenoord nog in?

Werken de mannen van FC Utrecht voor een mooi afscheidscadeau voor trainer Dick Advocaat? De zeventig-plusser nam deze klus in de Domstad aan omdat hij een naar gevoel overhield aan zijn vorige zogenaamde laatste klus bij Sparta. Toen liet hij de club degraderen. Het zou wat zijn als FC Utrecht er nu nog in slaagt om Feyenoord op de Eredivisie ranglijst te achterhalen. Het verschil in de Eredivisie stand is maar 4 punten en er zijn nog zes matches te gaan.

Absenties ADO – Utrecht

Natuurlijk kan niet elke speler van beide selecties in actie komen. ADO Den Haag moet het doen zonder Trevor David, Ricardo Kishna en Giovanni Troupee. FC Utrecht mist Simon Makienok, Cyriel Dressers en Emil Bergstrom. Kennelijk is het conflict met aanvaller Oussama Tannane nog niet opgelost, want hij ontbreekt al sinds eind januari op het veld. Dat is dus een miskoop gebleken, maar Richedly Bazoer presteert na een shaky begin wel naar behoren. De ex-Ajacied staat na 500 speelminuten op drie goals en een assist.

Voorspelling: goals en winst Utrecht

FC Utrecht won drie van de vorige zes onderlinge wedstrijden en driemaal werd het gelijk. Het doelsaldo van die zes partijen is 6-14. Thuis wist ADO wel bij twee van de vorige zes bezoekjes van Utrecht te winnen en was Utrecht driemaal de sterkste (8-9). In acht van de vorige negen uitduels van FC Utrecht vielen er minstens drie goals.

Doe je Eredivisie voorspelling en win bij Kroon Sport!

Wedden op Eredivisie? De quotering op winst FC Utrecht is 1.91, gelijkspel noteert 3.75 en gokken op winst ADO Den Haag levert je 3.70 x je inleg op. We tippen minstens drie goals  op 1.61 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top