Skip to content

Vitesse – PSV Eredivisie speelronde 22 | PSV heeft maar één van de laatste 17 duels tegen Vitesse verloren. In de vorige vier thuisduels van Vitesse tegen PSV vielen er minstens drie goals. Vitesse pakte uit de vorige zes thuiswedstrijden in de Eredivisie 10 punten en PSV haalde uit de laatste zes uitwedstrijden 13 punten.

Let ook op de keeper bij PSV. Schmidt koos de laatste weken om en om voor Joël Drommel en Yvon Mvogo, maar heeft uitgesproken toch weer vast te houden aan Drommel. Maar die heeft dit kalenderjaar al aardig wat ballen laten glippen.

Wij voorspellen daarom dat PSV wint en beide clubs tot scoren komen:

Voetbal voorspellen?

Vitesse – PSV

PSV won vier van de vorige zes ontmoetingen met Vitesse en een keer sloegen de Arnhemmers toe. Het bij elkaar opgetelde doelsaldo is 5-14. Sondre Tronstad en Riechedly Bazoer zijn absent en Loïs Openda keert terug na een schorsing.

Schmidt heeft zoals altijd een lange lijst missende voetballers, zoals Maximiliano Romero en Andre Ramalho. Twijfels omringen Ryan Thomas, Marco van Ginkel en Carlos Vinícius.

Twee nederlagen op rij voor PSV

De schijnwerpers waren de laatste weken op PSV gericht vanwege twee nederlagen op rij, tegen Ajax en AZ, en de aankondiging dat trainer Roger Schmidt zijn contract niet verlengt en in de zomer vertrekt. Maar ineens rukten alle voetbaljournalisten zondagavond naar het noordwesten van het land, want bij Ajax brak de pleures uit na het opstappen van technisch directeur Marc Overmars.

Vitesse hard onderuit in beker

Ook het reilen en zeilen bij Vitesse werd deze week beïnvloed door de Amsterdammers. In het bekertoernooi ging de ploeg uit Arnhem hard onderuit tegen Ajax in de kwartfinale: 5-0. De analisten waren niet mals in hun oordeel en vonden dat trainer Letsch zijn mannen met een naïef plan naar de Johan Cruijff Arena hadden gestuurd.

Zaterdag 12 februari 2022 om 20:00 uur speelt Vitesse in Arnhem tegen PSV. Vitesse staat na 21 speelronden op plek zes in de Eredivisie en de Brabantse gasten staan tweede, met vijf punten minder dan koploper Ajax.

Back To Top