Skip to content

Deze week worden de vier kwartfinales in de KNVB Beker gespeeld. Dinsdag om 19:00 uur speelt PSV thuis tegen NAC en de laatste pot is donderdag om 19:00 uur: NEC tegen Go Ahead Eagles. Tussendoor speelt Ajax tegen Vitesse en RKC tegen AZ; beide woensdag 19:00 uur.

Voetbal voorspellen?

Kwartfinales KNVB Beker 2022

PSV heeft het even moeilijk momenteel, terwijl kalenderjaar 2021 nog in positieve sferen werd afgesloten. De Eindhovenaren waren aanvoerder van de Eredivisie, met trainer Roger Schmidt werd gesproken over contractverlenging en er kwamen weer wat spelers terug van een blessure.

PSV heeft het moeilijk

Maar het kaartenhuisje is door elkaar geschud. Schmidt gaat in de zomer weg, na twee nederlagen op rij in de Eredivisie is Ajax plots vijf punten uitgelopen en de spelers die vorig seizoen nog smaakmaker waren, laten het al te lang afweten. Dan hebben we het over bijvoorbeeld spits Zahavi en linksback Philipp Max, die om verschillende redenen ook een hoop wedstrijden niet meededen.

Interessant is wie Schmidt in de bekerwedstrijd van vanavond als keeper aanwijst: Drommel, die vorig weekend werd gepasseerd, of Mvogo, die geen sterke indruk maakte?

NAC matig

Bij NAC is er ook weinig reden tot feest. De ploeg uit Breda staat elfde in de Eerste Divisie en de vorige zes competitieduels leverden maar vier punten op. NAC zal dus de vierde periodetitel moeten pakken om nog te mogen dromen van deelname aan de nacompetitie en promotie.

Kwartfinale beker Ajax – Vitesse

Dit is op papier het aantrekkelijkste duel van het KNVB Beker programma deze week. Alhoewel: het papier zegt ook dat Ajax vijf van de vorige zes ontmoetingen met de Gelderlanders won en een keer gelijk speelde. Het totale doelsaldo van die reeks is 17-5. Thuis won Ajax vijf van de zes vorige keren dat de Arnhemse club op bezoek was en werd een keer verloren (15-6). De gemoederen liepen vaak op: in vier van die potjes werd een rode kaart getoond.

Ajax-trainer Erik ten Hag gaf aan dat hij niet, zoals in de vorige pot tegen een amateurclub, gaat afwijken van de gebruikelijke basis.

Bekerwedstrijden deze week

Dinsdag 8 februari 2022
19:00 PSV – NAC Breda

Woensdag 9 februari 2022
19:00 Ajax – Vitesse
19:00 RKC Waalwijk – AZ

Donderdag 10 februari 2022
19:00 NEC – Go Ahead Eagles

Back To Top