Skip to content

Zondag 23 februari om 14:30 uur speelt Vitesse in Arnhem tegen PSV. De Arnhemse club staat zesde en heeft 38 punten, de Brabantse gasten staan vierde met 42 punten. Ze haalden beide uit de vorige zes speelronden elf punten.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

PSV weer aan het winnen

PSV won twee wedstrijden op rij in de Eredivisie en die zeges waren nodig ook. De club leek af te koersen op een plek buiten de zone voor automatische kwalificatie voor de Europese toernooien. En play-off voetbal, daar voelt PSV zich toch echt te groot voor. In elk geval lijkt eindelijk een geschikte linksback te zijn gevonden: Ricardo Rodríguez heeft nu 200 competitieminuten in de benen en de Zwitserse international maakt een prima indruk.

Tim Matavz scoorde > 40 goals bij PSV

Bij Vitesse loopt een voormalige spits van PSV rond, Tim Matavz. “Ik heb in de eerste twee seizoenen meer dan veertig goals gemaakt voor de club. We zijn alleen geen kampioen geworden en die druk is altijd voelbaar bij PSV”, weet hij nog. Momenteel staat hij op tien goals voor Vitesse in dit eredivisieseizoen. Vier minder dan Bryan Linssen, de 29-jarige aanvoerder van wie het contract deze zomer afloopt.

Ook Vitesse heeft dit seizoen al een trainerswissel doorgevoerd. De Rus Sloetsky verdween, Edward Sturing dook weer eens op. Aankoop Riechedly Bazoer is op de reservebank gezet, Oussama Tannane krijgt nu vast de voorkeur. Wat absenten betreft: Vitesse mist Charly Musonda en Hilary Gong, bij PSV is Donyell Malen er lange tijd niet.

Nog nooit won Vitesse in Gelredome van PSV

PSV heeft vijf van de vorige zes wedstrijden tegen Vitesse gewonnen, eenmaal bleef het gelijk. Het totale doelsaldo is 6-16. Ook in de Gelredome wil het niet lukken voor Vitesse tegen de gasten uit Eindhoven. PSV won vijf van de vorige zes bezoekjes (eenmaal gelijk, saldo 6-13). Best opzienbarend is dat Vitesse in de Gelredome nog nooit van PSV won! En dat stadion werd toch alweer dik 20 jaar geleden geopend (1998).

Wedden op Eredivisie Vitesse – PSV | Vitesse staat voor de zege op 3.35 genoteerd bij bookmakers, gelijkspel noteert 3.65 en winst PSV 2.05. Vitesse verloor maar 3 van zijn vorige 28 thuiswedstrijden in de Eredivisie. We voorspellen winst Vitesse of gelijkspel @1.78 of als je graag uitslagen voorspelt 1-1 @7.00.

Back To Top