Skip to content

Eredivisie speelronde 24 uitslagen | Ajax is toch wel erg aan het prutsen de laatste speelronden. De Amsterdammers verloren uit met 1-0 van Heracles, terwijl achtervolgers AZ en Feyenoord wel drie punten binnen harkten. De Alkmaarders hebben drie punten achterstand, de Rotterdammers zeven. Ook PSV nadert weer een beetje en heeft er acht minder.

Stand Eredivisie seizoen 2019 – 2020

Berghuis floreert bij Feyenoord door Bozenik

Feyenoord was niet al te veel sterker dan Fortuna Sittard, maar toont de laatste tijd een enorme wilskracht en drive waardoor het toch bijna onverslaanbaar blijkt en vaak met net een goal verschil de zege uit het vuur sleept. Steven Berghuis is absoluut een van de vedetten van de hele Eredivisie geworden en voor hem is het fijn dat Robert Bozenik sterk is begonnen met zijn carrière bij Feyenoord. Met een, zo schijnt het in elk geval, een echte afmaker in de ploeg (die door de vormdip van Jorgensen ontbrak) krijgt Berghuis meer ruimte om te zwerven.

En weer wint Vitesse niet thuis van PSV

PSV was zelfs eigenlijk de mindere van Vitesse, maar kwam in de Gelredome goed weg door een achterstand via goals van Sam Lammers (penalty) en Cody Gakpo om te buigen in een 1-2 zege. De Arnhemse club had echter meer zuivere doelpogingen en vond dat PSV wel erg makkelijk een penalty kreeg, nadat Obispo in aanraking kwam met Denzel Dumfries. Hoe dan ook, sinds het seizoen 1996-1997 heeft Vitesse thuis niet meer in de competitie gewonnen van PSV!
.
Eredivisie speelrodnde 24: Ajax verliest van Heracles, AZ en Feyenoord titelkandidaten

Ajax al tijden moeizaam

En wat te zeggen van Ajax? Het gaat nu al maandenlang wel heel erg moeizaam bij de club die geacht werd mijlenver boven de Nederlandse concurrentie uit te steken. Van 6 december 2019 tot nu verloren de Amsterdammers zes van hun tien matches (inclusief Europees en beker). Iets gaat mis als van de 26 schoten er maar vijf zuiver tussen de palen zijn gericht. Liefst twaalf veldspelers van Ajax vuurden in de wedstrijd tegen Heracles Almelo minstens een schot af, terwijl bij Heracles vier spelers tekenden voor de twaalf schoten, en daarvan was de helft zuiver.

“We weten waar het aan ligt. We missen veel spelers”, zei Erik ten Hag. Onder meer Hakim Ziyech, David Neres, Quincy Promes en Joël Veltman ontbraken.

Programma Eredivisie 2019 – 2020

Uitslagen Eredivisie ronde 24

FC Utrecht – FC Twente 2-1 (0-0)
AZ – PEC Zwolle 2-0 (0-0)
Vitesse – PSV 1-2 (0-0)
FC Emmen – Willem II 4-2 (1-0)
Feyenoord – Fortuna Sittard 2-1 (0-0)
Heerenveen – ADO Den Haag 2-2 (1-2)
FC Groningen – VVV-Venlo 0-1 (0-0)
RKC Waalwijk – Sparta 0-1 (0-1)
Heracles – Ajax 1-0 (0-0)

Back To Top