Skip to content

Zaterdag om 19:45 uur staan Vitesse en PEC Zwolle tegenover elkaar in het Gelredome te Arnhem. Vitesse staat zevende in de Eredivisie en heeft de punten nodig om in de race te blijven voor een Europees ticket. De Zwollenaren staan twaalfde, in het niemandsland tussen degradatiezone en middenmoot, en hebben eigenlijk niets meer om voor te spelen.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Welke PEC spelers neemt Stam mee naar Feyenoord?

Trainer Jaap Stam van PEC Zwolle heeft nog een paar weekjes te gaan in Overijssel, dan pakt hij zijn biezen en verkast hij naar Feyenoord. Er zullen best wat PEC-spelers zijn die hopen dat Stam hen vraagt om mee te komen. Wie weet is Mickey van der Hart er een van hen. De doelman heeft een aflopend contract en heeft besloten geen nieuwe te tekenen.

Diederik Boer kapt er na dit seizoen mee, dus PEC Zwolle heeft twee nieuwe keepers nodig. Her en der wordt geopperd dat middenvelder Younes Namli een sterke kandidaat is om met Stam mee te gaan. Kijken we puur naar de statistieken, dan is hij inderdaad de sterkhouder van PEC met vier goals en zeven assists.

Vitesse gaat Odengaard kwijtraken

Bij Vitesse is het vrij zeker dat de uitblinker na dit seizoen niet meer terugkeert. Martin Odengaard, geleend van niemand minder dan Real Madrid, is na enkele fletse jaren bij sc Heerenveen eindelijk gaan renderen. De Noor staat op zes goals en zes assists en op zijn twintigste zal hij nu de stap moeten zetten naar een grotere competitie. En zal coach Slutsky aanblijven? De excentrieke Rus krijgt maar geen reeks zeges uit de selectie, al kunnen we niet zeggen dat de ploeg inconsistent is: er is viermaal op rij gelijk gespeeld.

Door al dat puntenverlies heeft Vitesse in de vorige zes speelronden slechts vijf puntjes opgeraapt. PEC Zwolle deed het in die periode met negen punten een stuk beter. Wel gaat het buiten Zwolle erg moeizaam voor Stam en co: vier punten uit de laatste zes trips.

Vitesse – PEC Zwolle voorspellen

Vitesse won de helft van de vorige zes onderlinge duels en eenmaal trok PEC aan het langste eind. In de Gelredome is Vitesse al een tijdje ongeslagen tegen de Zwolse gasten: drie zeges en driemaal gelijk in de afgelopen drie seizoenen (totale doelsaldo 10-4). Al met al heeft Vitesse nu negen thuisduels tegen PEC op rij niet verloren.

Wedden op Eredivisie dit weekend? Vitesse staat bij de bookmakers op 1.60 voor de winst, gelijkspel noteert 4.20 en gokken op een zege voor PEC Zwolle levert je 5.00 x je inleg op. De recente resultaten van Vitesse thuis tegen PEC en de zwakke serie buitenshuis van PEC wijzen op een Gelderse zege. We tippen dat Vitesse wint en dat PEC wel scoort @3.05.

Back To Top