Skip to content

Zaterdag 20 april om 20:45 uur speelt Feyenoord – AZ. Deze wedstrijd zal bepalen of de Alkmaarders nog aanspraak kunnen maken op plek drie. Momenteel staan de Rotterdammers op die positie met 56 punten na 30 speelronden. AZ heeft er vier minder.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

De klad komt erin bij AZ Alkmaar

AZ kwam na de winterstop vlekkeloos en flitsend uit de startblokken. Zege na zege werd geboekt, waardoor de mannen van trainer John van van Brom, die na dit seizoen overstapt naar FC Utrecht, zelfs even de derde plek bezetten. Maar de klad is er ietwat in gekomen. Uit de vorige zes wedstrijden van AZ op het programma Eredivisie werden negen punten gehaald en de vorige drie matches leverden geen enkele zege op. Feyenoord haalde in diezelfde periode tien punten en won juist al zijn drie vorige eredivisiewedstrijden.

Feyenoord spelers gooien kont tegen de krib

Maar om nou te zeggen dat iedereen bij Feyenoord vrolijk fluitend rondloopt, nou nee. Sinds trainer Gio van Bronckhorst in januari al zijn afscheid aankondigde, zal hij toch iets van zijn autoriteit hebben verloren. Logisch ook: spelers kunnen nu de kont tegen de krib gooien, wetend dat er over een tijdje toch weer een nieuwe kans krijgen bij de nieuwe grote man.

Onder meer Steven Berghuis, Nicolai Jorgensen en Jordy Clasie waren de afgelopen tijd betrokken bij (toegegeven: kleine) opstootjes. Daarmee vergeleken lijken de AZ-spelers toch wat beter om te gaan met het aanstaande vertrek van hun trainer.

Voorspellingen Feyenoord – AZ

Feyenoord won vijf van de vorige zes duels met de Noord-Hollandse subtopper en speelden eenmaal gelijk. Tellen we alle goals van die zes wedstrijden bij elkaar op, dan rolt er een totaalstand uit de bus van 19-4. Thuis in de Kuip won Feyenoord bij vier van de laatste zes bezoekjes van AZ en werd het tweemaal gelijk.

Gokken op goals

Kenners van de Eredivisie zullen zich herinneren dat AZ lange tijd geen potten wist te breken tegen de traditionele top drie en deze cijfers zijn daar een getuige van. Maar wie weet is de ban gebroken doordat AZ Alkmaar eerder dit jaar eindelijk eens een topduel wist te winnen: 1-0 tegen Ajax.

Wedden op Eredivisie? Feyenoord staat voor winst op 1.76, gelijkspel noteert 3.95 en gokken op winst AZ levert je 4.10 x je inleg op. We tippen en hopen op een verbeten strijd om plek drie en de nodige goals. Over 3,5 goals noteert bij de bookmakers 2.12.

Back To Top