Skip to content

Ajax – Vitesse. Het seizoen 2018-2019 van de Eredivisie duurt nog drie speelronden en sowieso is ook na  speelweek 32 de landskampioen nog niet bekend. Ajax en PSV hebben evenveel punten en zijn in een nek-aan-nek-race verwikkeld die nog eens wordt gecompliceerd doordat de Amsterdammers ondertussen ook doordrongen tot de laatste vier van de Champions League. Dinsdag om 20:45 uur ontvangen ze in de Johan Cruijff Arena gasten uit Arnhem; Vitesse.

Programma Eredivisie 2018 – 2019

Grootse daden Ajax dit seizoen

Sinds de nederlaag uit tegen AZ (1-0) won Ajax vijf eredivisie wedstrijden op rij, terwijl PSV in die periode vier punten liet liggen. Aldus wipte Ajax over de Brabanders heen om na meer dan duizend dagen eindelijk weer eens bovenaan de Eredivisie ranglijst te staan. Maar daar koopt niemand wat voor, al geeft het de spelers en fans wel een boost. Het bevestigt het beeld dat dit Ajax voorbestemd is tot grootse daden – en die moeten de komende weken plaatsvinden, want in de zomer wordt de selectie kaalgeplukt. Het zal een flinke meevaller zijn als er minder dan pakweg vier basiskrachten worden verkocht.

Europees ticket Vitesse?

Vitesse wist in de vorige speelronde na viermaal gelijkspel weer eens te winnen: 4-1 tegen PEC Zwolle. Daardoor liggen de mannen van trainer Leonid Slutsky nog op koers om een Europees ticket in de wacht te slepen (check stand eredivisie van dit seizoen voor het overzicht). Ajax won moeizaam met 0-1 van FC Groningen en het geploeter kan niet los worden gezien van het drukke programma en het feit dat Groningen uit nou eenmaal iets minder prikkelt dan een kwartfinale in de Champions League versus Juventus.

Matthijs de Ligt op scherp

Maar nu speelt Ajax weer voor eigen publiek, komt de eindstreep van de Eredivisie echt in zicht en is er na deze match een volle week rust voordat Tottenham Hotspur in het kader van de halve finale Champions League op bezoek komt. Desinteresse, oververmoeidheid of angst daarvoor zullen nu minder grote factoren zijn dan afgelopen zaterdag.

Captain Matthijs de Ligt zet zijn maten op scherp door in herinnering te brengen dat Ajax vorig seizoen nul punten pakte tegen Vitesse in de Eredivisie. Dat is waar, al won Ajax al met al wel vier van de laatste zes clashes met de Arnhemmers. In de Arena won Vitesse echter de helft van de vorige zes bezoekjes en is het totale doelsaldo van die zes matches 7-8.

Ajax – Vitesse voorspellen

Wedden op Eredivisie? Ajax staat voor de winst op 1.17, gelijkspel noteert 7.00 en gokken op Vitesse levert je 14.00 x de inleg op. De bookmakers verwachten goals, maar de trend van de afgelopen jaren wijst de andere kant op. De tip is daarom minder dan vier goals met de prima quotering van 1.95.

Back To Top