Skip to content

Vitesse – NEC, 27 februari 12:15 uur | De Arnhemse thuisploeg staat na 23 duels op plek zes in de Eredivisie en de Gelderle rivaal NEC staat achtste, met zes punten minder.

Bij NEC zagen ze lachend aan dat Vitesse al wekenlang struikelde en ploeterde. Donderdagavond was er weer een succesje: Vitesse versloeg thuis in de Conference League-tussenronde Rapid Wien met 2-0 en gaat daarvoor naar de 8e finales van dat toernooi.

Zie voor Vitesse – NEC quoteringen:

Voetbal voorspellen?

Gelderse derby Vitesse – NEC

Het was al de eerste keer dat Vitesse na de winterstop ook nog uitkomt in een Europees toernooi en nu is dus zowaar een extra rondje overleefd, ook al was het maar de tussenronde. Dat brengt toch een ander sentiment met zich mee richting deze Gelderse derby.

Zitten play offs er in voor NEC

NEC heeft met zijn huidige rangschikking uitzicht op een uiteindelijke finish in de top 8, en dat zou dan recht geven op de play-offs om Europees voetbal. Niet gek voor een promovendus. Wel heeft NEC in de Eredivisie na de hervatting maar 1 duel gewonnen.

Vitesse won drie van de laatste zes onderlinge wedstrijden en NEC eentje. Tot dit seizoen was de vorige confrontatie tussen deze twee in 2017, want ze speelden in verschillende competities.

Lasse Schöne ontbreekt

Vitesse mist Maximilian Wittek en Adrian Grbic, NEC kan niet beschikken over Lasse Schöne. Loïs Openda was geschorst tegen Rapid Wien, maar de Belgische spits van Vitesse kan nu dus weer meedoen. Bij NEC keert Jordy Bruijn normaliter terug van en blessure. Het ontbreken van Schöne zal zwaar aankomen bij NEC, want de Zweed is de regisseur op het middenveld.

Wilfried Bony gaan we ook niet zien. De Ivoriaan was ooit in dienst van Vitesse en keerde totaal onverwachts na allerlei omzwervingen terug in Gelderland, maar nu dus in Nijmegen. Hij kampt met hamstringproblemen en moet dit duel verstek laten gaan.

NEC fans niet welkom in Gelredome

NEC-fans zijn niet welkom in de Gelredome en dat hangt samen met de rellen van oktober 2021. Is er weer (buiten het stadion) gelazer, dan komt er een uitverbod voor vijf jaar bij dit affiche.

Back To Top