Skip to content

Vanavond worden de heenwedstrijden gehouden in de kwartfinale van de Conference League. Om 18:45 speelt Feyenoord thuis tegen Slavia Praag en om 21:00 uur begint PSV uit tegen Leicester. De andere twee duels zijn Marseille tegen PAOK (21.00) en Bodo/Glimt tegen AS Roma (21.00).

Feyenoord – Slavia Praag met Cyriel Dessers?

Feyenoord-watchers voorzien dat trainer Arne Slot in de aanval kiest voor Cyriel Dessers, de Belg die het seizoen nog begon met een lange reeks invalbeurten. Dat gaat ten koste van Bryan Linssen, die op de bank plaats moet nemen. Vergeleken met Linssen is Dessers wat meer een momentvoetballer, oftewel een aanvaller die zich wat minder vaak bemoeit met het spel, maar onderwijl wel slimme posities op zoekt.

Sowieso sleutelt Slot niet aan de formatie van de laatste weken. Dat betekent dat Luis Sinisterra en Reiss Nelson op de vleugels opereren, zodat er geen plek is voor Alireza Jahanbakhs. De voormalige Eredivisie-topscorer heeft bar weinig laten zien sinds zijn terugkeer naar Nederland.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord

Dit is de vermoedelijke opstelling van Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Kökcü, Til; Nelson, Dessers, Sinisterra

Leicester – PSV Conference League

Weet je nog wie in 2016 de kampioen van de Engelse Premier League werd? Tot ieders stomme verbazing stond Leicester met de beker te zwaaien. De jaren daarop werd Leicester City F.C. nummer 12, 9, 9, 5, 5 en momenteel staan de mannen van trainer Brendan Rodgers negende. Zo kan het gaan in de enorm competitieve Premier League.

Jamie Vardy absent

PSV werd in 2016 eveneens landskampioen en volgde dat op met plek 3, 1, 2, 4 en 2. De transferwaarde van de huidige nummer 2 van de Eredivisie is 160 miljoen euro. En die van Leicester 514 miljoen euro. Een van de grotere namen is Youri Tielemans, die 49 keer uitkwam voor het Belgische elftal. Defensieve middenvelder Wilfred Ndidi kan vanwege een blessure niet meedoen. En dat geldt ook voor clubtopscorer Jamie Vardy.

PSV heeft 21 man meegenomen naar Engeland. Daartoe behoren niet Ryan Thomas, Phillipp Mwene, Armando Obispo en de geschorste Érick Gutiérrez. Er reizen circa 1.600 PSV-fans af naar het midden van Engeland.

Back To Top