Skip to content

Vanavond om 21:00 uur speelt Ajax in de Champions League tegen Sporting Portugal. Het is zesde en laatste speelronde in de CL-groepsfase. Ajax is sowieso de groepswinnaar, terwijl de club uit Lissabon ook gaat overwinteren in het miljoenenbal.

Champions League Ajax – Sporting

Ajax heeft vijf duels op rij gewonnen, Sporting staat op negen punten, drie meer dan Borussia Dortmund. Op basis van onderling resultaat kunnen de Duitsers de Portugezen niet meer bijhalen. En Ajax staat weer zes punten los van Sporting.

Kortom, er zitten geen sportieve consequenties vast aan deze ontmoeting, wel prestige, winstpremie en natuurlijk de eer. Wat dat laatste betreft heeft Sporting in de heenwedstrijd een behoorlijke klap gekregen, want het werd liefst 1-5 voor Ajax.

Ajax zonder Kudus en Stekelenburg

Bij Ajax zullen Mohammed Kudus en Maarten Stekelenburg ontbreken, bij Sporting is Sebastian Coates vanwege een positieve coronatest absent. Jovane Cabra, Ruben Vinagre en Joao Palhinha zitten in de ziekenboeg.

Sporting verloor alleen nog in de Champions League

Sporting heef twaalf duels op rij gewonnen en versloeg afgelopen weekend de binnenlandse rivaal Benfica met 1-3. Samen met Porto heeft Sporting in de Portugese competitie na dertien speelronden 35 punten opgehaald. De enige twee nederlagen die de club dit seizoen leed waren beide in de Champions League.

Vizier Ajax op de competitie

Ajax speelt komend weekend in de Eredivisie thuis tegen AZ en de Eredivisie Klassieker komt er ook al aan, op 19 december. Het vizier zal bij trainer Erik ten Hag dus meer op de binnenlandse verplichtingen gaan. Wellicht zien we Daramy, Klaassen en Neres starten, die normaal moeten hopen op invalbeurten. Onana op goal en Tagliafico op linksback zijn ook geen onwaarschijnlijke keuzes, evenals een basisplek in de verdediging voor Perr Schuurs.

Wint Ajax alle groepswedstrijden?

Ajax heeft in acht van zijn tien laatste Champions League-wedstrijden minstens twee goals gemaakt. Lukt het om alle zes groepsduels te winnen, dan is Ajax de zevende club die dat ooit flikt. De andere zes zijn Real Madrid (in 2011/2012 en 2014/2015), AC Milan (1992/1993), Paris Saint-Germain (1994/1995), Spartak Moskou (1995/1996), FC Barcelona (2002/2003) en Bayern München (2019/2020).

Back To Top