Skip to content

Zondag om 16:45 uur speelt Vitesse in de Gelredome tegen Feyenoord. De Gelderse ploeg staat na zeven speelronden op plek negen en heeft tien punten, de Rotterdamse gasten staan na zes speelronden op plek drie met vijftien punten.

SPEELSCHEMA EREDIVISIE 2021 – 2022

Vitesse – Feyenoord 3 oktober 2021

Beide clubs hebben donderdag een Europees wedstrijd in de Conference League gespeeld en voor Vitesse leverde dat een nederlaag op, 1-2 tegen Rennes, terwijl Feyenoord vooral op basis van een uitstekende helft met 2-1 won van Slavia Praag.

Inmiddels heeft Feyenoord 14 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld onder trainer Arne Slot en tweemaal werd verloren. Daarvan was er een nederlaag zonder consequenties, want dat was uit tegen Elfsborg, dat toch al in de heenwedstrijd met grote cijfers klop kreeg. Dan resteert de 3-1 tegen FC Utrecht van eind augustus als enige ‘echte’ domper tot nu toe, maar daar hebben de Feyenoorders zich prima van hersteld.

Leeft Feyenoord boven zijn stand?

Toch zijn er redenen om te denken dat de ploeg een beetje boven zijn stand leeft, bijvoorbeeld dat de 0-4 overwinning op PSV geflatteerd was en dat vorig weekend pas in de slotfase een achterstand tegen NEC werd omgebogen.

Het aantal goals is 14 en dat is toch fors meer dan de expected goals-waarde van 10, terwijl het aantal goals tegen (4) minder is dan je op basis van hoe groot de kansen tegen waren mag verwachten (6,7). Met andere woorden, blijft Feyenoord zo ongeveer op deze manier presteren, dan is de kans groot, dat het aantal punten per match gaat dalen.

Odds wedden op Eredivisie: Vitesse noteert 3.45, gelijk 4.00 en Feyenoord is favoriet @1.95. We gaan voor Over 2.5 goals @1.63.

Oussama Tannane uit selectie Vitesse gezet

Bij Vitesse is het qua goals scoren erg mager en die situatie wordt niet geholpen door het intern schorsen van Oussama Tannane. Na een zoveelste aanvaring met trainer Thomas Letsch heeft de Arnhemse club besloten Tannane uit de selectie te zetten. Sowieso kwam de Marokkaanse magiër nog maar 209 minuten in het veld in de Eredivisie dit seizoen, en dat leverde geen goals of assists op. Vorig seizoen was zijn rendement erg belangrijk voor Vitesse, nu laat de absentie daarvan zich hard voelen.

Vitesse scoorde nog maar zesmaal en alleen PEC doet het op dat vlak minder. Het doelsaldo is min acht. In acht van de tien vorige onderlinge duels vielen er minder dan 3 goals. De helft van de laatste zes ontmoetingen kende geen winnaar, al wist Vitesse wel drie van de vorige zes onderlinge clashes in het Gelredome te winnen van Feyenoord.

Back To Top